Ето тази кутия от известно време насам очакваме да дойде в ръцете ни. Тя е част от Mi Fan Festival предизвикателството на Xiaomi, в което приехме да участваме. В кутията стои един смартфон, който е нагледно доказателство, че в наши дни за не много пари, потребителят може да получи смартфон с дизайн и технически характеристики, които могат да се конкурират с тези на събфлагман и дори на флагман смартфон.

Уважаеми любители на новите и интересни технологии, тук вътре стои смартфона Redmi Note 10. Преди да го разопаковаме, ще дадем едно пояснение за хората, които не го знаят - Redmi са марка смартфони, собственост на китайският технологичен гигант Xiaomi, така че е възможно да срещнете този смартфон с две имена - Redmi Note 10 и Xiaomi Redmi Note 10.

Да, друго важно нещо, което трябва да знаете, ако искате сте информирани – правилното произношение на името на бранда е Шауми, а не Ксиаоми, както често неправилно е наричан в България.

Кутията на Redmi Note 10 е с изчистен класически дизайн и се отваря нагоре. Ето го и самият Redmi Note 10, който в случая е в Onyx Gray цветова разновидност, като освен нея са налични още Pebble White и Lake Green. От тях в България ще се продават всички изброени. Да оставим Redmi Note 10 настрана и да видим, както Xiaomi са оставили в кутията осен него.

 

Впрочем освен транспортното фолио, смартфонът има и вграден протектор върху дисплея. За предпазването на смартфона от нараняване, Redmi Note 10 има в комплект и прозрачен силиконов кейс, който няма тепърва да ви се налага да търсите, поръчвате и плащате. Тук той идва като подарък.

Иглата за отваряне на SIM слота ни подсказва, че той е скрит в периферията на смартфон. Впрочем Redmi Note 10 е с поддръжка на 4G LTE мрежи. Кабелът за зареждане и пренос на данни пък е с USB Type-C накрайник, което все още не е масово явление да бюджетният ценови клас.

 

 

Да, Redmi Note 10 е със съвсем достъпна цена, започваща от под 400 лева, но въпреки това има екстри, които не са присъщи за устройствата в този ценови клас. Например това – на пръв поглед обикновен озарядно.

Но когато погледнем от близо характеристиките му, виждаме че то е с 33W изходна мощност. Тоест зареждането с него ще става изключително бързо.

 

 

Но има време да стигне до зареждане, първо трябва да изхабим батерията. За целта сега ще стартираме смартфона, за да го подложим на серия от обстойни тестове. Резултатите от тях ще споделим с вас в подробни видео ревюта, които скоро ще публикуваме в Digital.bg.

 

 

В тях ще разгледаме материалите от които е направен Redmi Note 10, ще споделим впечатленията си от дисплея и ще споделим в вас какви са параметрите му, същото ще направим и с хардуера, ще направим множество тестови снимки с общо петте камери на смартфона и накрая, ако сме успяли да разредим батерията докрай, ще разберем за колко време може да се зареди тя с това Fast Charge зарядно.