Компанията реализира премиерата на две поколение на своите геймърски смартфони, които въведоха изцяло нови стандарти за мобилния гейминг. В последните седмици, обаче изненадващо разбрахме, че Razer спират онлайн магазина си за игри, като освен това съкращават служителите в екипа, който разработва устройствата. Всичко това постави сериозни въпроси дали изобщо ще видим трета версия на Razer Phone. Лично шефът на компанията, Мин-Лианг Тан направи любопитно изказване свързано с бъдещето на Razer. 

 

В своето изявление Мин-Лианг Тан сподели, че и двете версии на геймърските смартфони са постигнали впечатляващ успех и са постигнали предварително поставените цели. Шефът на Razer също така определи софтуера, а не хардуера като основната причина, която пречи на естествената еволюция на възможностите за мобилен гейминг. Именно това е фактора, който възпира разработването на трета версия на Razer Phone, предаде Engadget. Според него все още има твърде много игри, които не са оптимизирани за тъчскрийн.

 

 

Едно от решенията на проблема е използването на допълнителни контролери, които улесняват навигацията. Razer вече си партнират с разработчиците за разработването на платформа, която да стандартизира и подобри възможностите за мобилен гейминг. Идеята на компанията е игрите за смартфони да се доближат максимално като качество до техните версии за популярните конзоли. За в бъдеще Razer ще се фокусират предимно върху софтуера и също така планират сериозни инвестиции в разработването и популяризирането на 5G мрежите в индустрията.

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони за игри през 2018г.