Популярната серия мини компютри Raspberry Pi продължава да се радват на голяма популярност сред потребителите. В момента на пазара се продават разнообразни модели, които предлагат различни характеристики и могат да се купят на достъпна цена. Създателите на устройствaта сега представиха официално най-новия Raspberry Pi 3 Model B+, който е разработен като наследник на оригиналния Model B, който видяхме през 2016г. Новият мини компютър предлага няколко интересни подобрения. 

 

Първата ключова характеристика на Raspberry Pi 3 Model B+ е по-мощният четириядрен процесор, който работи на тактова честота от 1.4GHz. Другото важно подобрение е поддръжката за технологията Bluetooth 4.2, предлагаща осезаемо по-висока скорост за трансфер на информация от предходната версия, информира TheVerge. Новият мини компютър от популярната серия предлага и по-бърз Wi-Fi, което му позволява да се използва 5GHz мрежи, за разлика от стандартните 2.4GHz честоти. 

 

 

Самият дизайн, но също разположението на конекторите и портовете е почти идентично с предходните модели. Това означава, че Raspberry Pi 3 Model B+ може лесно да се използва със сегашните калъфи и други аксесоари на потребителите. Ако се интересувате от възможността да си купите подобна джаджа е добре да знаете, че новия модел вече е достъпен за предварителна поръчка. Цената отново е доста изгодна, тъй като Raspberry Pi 3 Model B+ може да се купи а $35.

 

Още от Digital: Raspberry Pi е третият най-продаван компютър за всички времена