Raspberry Pi е името на атрактивна серия от мини компютри на английската компания Raspberry Pi Foundation, които позволят да правите впечатляващи неща с тях, въпреки изключително компактните си размери. Достъпната цена и разнообразните проекти, които използват устройствата вече доказаха, че подобни продукти имат собствено място на пазара. Компютрите Raspberry Pi разполагат с HDMI порт, който им позволява лесно да се свързват с монитори и телевизори, но това не винаги е най-доброто решение за собствениците им, коментира Engadget.

 

Именно заради това неговите създатели сега представиха собствен сензорен дисплей, който е оптимизиран специално за мини компютрите от този бранд. Самият панел е със 7-инчов диагонал и поддържа резолюция от 800х480 пиксела и се очаква да стимулира потребителите да създават още по-креативни проекти с Raspberry Pi. Дисплеят включва виртуална клавиатура и поддържа до 10 мултитъч точки и се разработва от компанията в продължение на цяла година.

 

Така ще разполагате с изцяло ново поле от възможности да се възползвате от новите функционалности в операционната система Raspbian OS. Пълните размери на дисплея са 194х110х20 милиметра при тегло от 277 грама, като е добре да знаете, че ще трябва сами да сглобите неговите компоненти, след като си го поръчате онлайн. В заключение ще отбележим, че цената, на която може да бъде купен този интересен аксесоар в Европа е приблизително €65.

 

Вижте Raspberry Pi 2 е шест пъти по-бърз от Raspberry Pi B+