Raspberry Pi Foundation е името на организацията, която разработва популярната серия мини компютри, които носят същото име. Моделите от гамата се продават на достъпна цена, а размерите им са сходни с тези на кредитна карта. Вече сме виждали редица впечатляващи проекти, вдъхновени от възможностите на Raspberry Pi. Aко проявявате интерес към подобни продукти е добре да знаете, че стартираха продажбите на нова версия на Raspberry Pi 3 Model B+. 

 

Aктуализираното устройство всъщност се казва Мodel A+ и е едновременно по-малко като размери, но и по-евтино. Новият модел използва 64-битов процесор с четири ядра и тактова честота от 1.4GHz. Според данните Raspberry Pi 3 Model А+ включва поддръжка за Bluetooth 4.2, както и Wi-Fi (2.4GHz и 5GHz), информира TechRadar. Потребителите също така ще могат много по-бързо и лесно да стартират джаджата от външни USB устройства.

 

 

 

Създателите на устройството са подобрили и системата за управление на енергията, което ще гарантира, че Raspberry Pi 3 Model A+ няма да загрява дори при продължителна употреба. Намаляването на размерите, обаче е свързано с интеграцията на 512МВ RAM, а не 1GB RAM, както при предходната версия. Новият модел има само един USB 2.0 порт, вместо четири и не разполага с Ethernet конектор. Цената е $25.

 

Oще от Digital: Пет Raspberry Pi алтернативи, за които може да не знаете