Raspberry Pi е английска компания, която придоби голяма популярност в индустрията със своята иновативна серия от миниатюрни компютри, носещи същото име и имат големина на една кредитна карта. Mоделите станаха причина за множество иновативни проекти в последните години и въпреки многото си предимства досега продължаваха да имат един основен недостатък. От своя страна той е свързан с факта, че те не разполагат с вградени Wi-Fi или Bluetooth чипове, което означава, че потребителите трябва да използват допълнителни аксесоари, ако искат да ги използват за безжична връзка с други мобилни устройства. 

 

Вече няма да е необходимо да се притеснявате за това ограничение, тъй като компанията сега представи новия Raspberry Pi 3, който най-накрая включва тази дългоочаквана функционалност, информира Forbes.Mоделът е оборудван с вграден Bluetooth чип, но това не е единственото му подобрение, тъй като има и много по-добри хардуерни компоненти, които го правят по-бърз от предшествениците му. Raspberry Pi 3 работи с по-мощен процесор, който представлява нова 64-битова архитектура на компанията Broadcom, която има четири ядра, работещи на 1.2GHz. 

 

От компанията дори изразиха увереност, че мини компютъра ще предложи производителност, която е идентична с някои от най-достъпните лаптопи на пазара, които струват около $300-$400. Цената винаги е било едно от основните му предимства и Raspberry Pi 3 запазва тенденцията, тъй като може да се купи от потребителите на европейския пазар на цена от приблизително €32. Остава само да видим дали подобренията и достъпната цена могат да го превърнат в най-добрия мини компютър на компанията досега. 

 

Вижте най-добрите мини компютри в България