Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
187 резултата за qualcomm
Аpple
Аpple са поискали $1 млрд. от Qualcomm, за да са основния купувач на модемите в iPhone
Аpple са поискали $1 млрд. от Qualcomm, за да са основния купувач на модемите в iPhone
В продължение на месеци Apple и Qualcomm не намериха начин да изгладят отношенията помежду си, като мащабния им конфликт вече се пренесе в съдебната зала. Двете компании повдигнаха различни обвинения и по всичко личи, че ще продължат да са център на вниманието в индустрията и през 2019г. Сега разбираме, че Apple са поискали от Qualcomm сума в размер на $1 млрд., за да се превърне в основния купувач на моделите от серията Snapdragon. Тази случка датира от 2011г., за което потвърди шефът на Qualcomm, Стивън Моленкопф.    Изявлението му е част от разследването на обвиненията между двете компании и е направено пред Федералната търговка комисия в САЩ. Клаузите на споразумението предвиждат Qualcomm да се превърнат в единствения доставчик на модеми за бъдещите версии на iPhone. Шефът на компанията сподели, че извършването на подобни плащания е нормална практика, но размера на сумата е твърде голям. Другият момент е, че Apple са поставили изискването без да конкретизират какъв брой модели планират да купят от Qualcomm, съобщава Reuters.     Антитръстовите регулатори обвиниха, че сделката с Apple е част от стратегията на Qualcomm да изключат от веригата на доставки други компании като Intel. По този начин се създават предпоставки за нелоялна конкуренция и монополна позиция. Сегашната информация е доказателство, че това не се случва, тъй като Qualcomm на практика плащат $1 млрд. без предварително да знаят колко модема ще купи от тях Apple. Решението да не използват модеми на Intel в iPhone е изцяло на компанията и няма нищо общо с Qualcomm.   Oще от Digital: Qualcomm платиха €1.34 млрд., за да спрат продажбите на iPhone 7 и iPhone 8 в Германия
смартфони
Huawei и Samsung ще увеличат собственото производство на модеми за смартфони през 2019г.
Huawei и Samsung ще увеличат собственото производство на модеми за смартфони през 2019г.
Qualcomm се намират в центъра на мащабен съдебен конфликт с Apple и вече спряха продажбите на iPhone 7 и iPhone 8 в Германия. Подобни дела и обвинения между двете компании вече се водят в Китай и САЩ. В следващите месеци отношенията между тях ще продължават да се влошават в контекста на взаимните им обвинения. Qualcomm също така се оказа принудена да даде специални обяснения пред антитръстовите органи в САЩ, в което защитават своя бизнес модел и твърденията, че вредят на лоялната конкуренция в индустрията.   От компанията аргументираха своята позиция и обърнаха внимание на факта, че двата най-големи производители на смартфони в индустрията разработват по-голямата част от модемите за своите устройства, а не ги доставят от Qualcomm. Според официалните им данни Samsung поръчват от Qualcomm. около 38% от необходимите им компоненти, докато при Huawei тази стойност е едва 22%, предаде Qualcomm. Останалата част от нужните модеми се доставя от други производители или се създават във фабриките на Samsung и Huawei.     Съществуват сериозни индикации, че двата най-големи производителя в индустрията ще увеличат значително продукцията на собствени модеми през 2019г. По този начин ще намалят своята зависимостта си от Qualcomm и ще им позволи да предлагат на клиентите си по-добри устройства, които са достъпни на по-изгодна цена. Обтегнатите отношения между Apple и Qualcomm е сигурна гаранция, че бъдещите версии на iPhone ще имат предимно модеми на Intel, а не такива, които са част от серията Snapdragon на компанията.   Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.
Qualcomm
Apple, Huawei, Intel, MediaTek и LG срещу Qualcomm - кой ще спечели войната за патенти
Apple, Huawei, Intel, MediaTek и LG срещу Qualcomm - кой ще спечели войната за патенти
LG Electronics се превърнаха в поредната технологична компания, която се присъединява към съдебното дело на Комисията за свободна търговия (FTC) в Южна Корея срещу Qualcomm. Конфликтът стартира още преди две години, когато разследването на властите доведе до налагането на глоба от $915 млн., заради нелоялни бизнес практики и злоупотреба с патенти. Компанията логично обжалва решението и на свой ред заведе съдебен иск до администрацията на (FTC), в който аргументира позицията си.    Мнението на Комисията за свободна търговия (FTC) в Южна Корея се поддържа и от брандове като Apple, Huawei, Intel и MediaTek. Всяка от гореизброените компании се включи доброволно като страна, която подкрепя обвинението срещу Qualcomm в делото. Samsung също участваха в тази своеобразна коалиция, но след това сключиха допълнително споразумение с Qualcomm и оттеглиха активната си подкрепа. Това се възприе от анализаторите като отслабване на  общата им позиция.    Присъединяването на другия голям корейския гигант със сигурност ще компенсира отсъствието на Samsung и ще изостри напрежението върху Qualcomm. Невъзможността да се постигне общо споразумение с компанията е причината LG да подкрепи официално позициите на Apple, Huawei, MediaTek и Intel в този казус. Обвиненията срещу Qualcomm са свързани с нарушаването на правилата за събиране на лицензионни такси от другите производители в индустрията.     В момента компанията калкулира тези такси на базата на стойността на мобилните устройства, които използват процесорите им. Това е нарушение на правилата защото съответния хардуер си има фиксирана цена, която не е директно обвързана със стойността на смартфон или друго устройство, което използва чиповете на Qualcomm. Тези практики са довели до генериране на милиарди долари печалба за компанията през последните три години.    По този начин Qualcomm се възползва от иновациите и качеството, което носят функции и дизайни, които са разработени от другите производители и съответно редуцира печалбата им. В последните няколко седмици Комисията за свободна търговия (FTC) в Южна Корея  е започнала 11 разследвания за нелоялни практики срещу Qualcomm. Всичко това се случва в разгара на конфликта с Apple, който наложи забраната за продажбите на седем модела iPhonе в Китай.   Qualcomm са изправени пред още подобни и в други дела, което ще ги принуди да въведат по-либералана система за лицензиране на патентите им. Настоящите практики нарушават лоялната конкуренция и вредят на иновациите, което е в основата на този конфликт. Сегашният съдебен иск цели да предпази потребителите и да им гарантира най-доброто качество за съответната цена и може да се превърне в огромна заплаха за плановете на Qualcomm през 2019г.   Oще от Digital:  Qualcomm ще забранят продажбите на някои модели iPhone и в Германия
Intel
Intel обвиниха Qualcomm в нелоялни бизнес практики
Intel обвиниха Qualcomm в нелоялни бизнес практики
Intel разпространиха официално съобщение до медиите, с които подвигат обвинения срещу Qualcomm. Технологичният гигант твърди, че техния конкурент продължава да използва патентните дела като заплаха за собствените си клиенти. Действията на Qualcomm нарушават принципите на естествената конкуренция и могат да доведат само до ръст в цените на мобилните устройства. Intel обърнаха внимание на факта, че Qualcomm многократно са подканвани да променят своята стратегия.    Въпреки, че компанията е обект на разследвания и дори станаха причина за налагането на солени финансови глоби в някои страни нищо не се променило. Агресивният бизнес модел на Qualcomm влияе негативно на всички останали производители в този сегмент. Нелоялните бизнес практики вече станаха причина за глоби в размер на почти $1 млрд. в Китай, но също около $850 млн. в Южна Корея, $770 млн. в Европа и приблизително $1.2 млрд. в Европа, предаде tomshardware.     Съществен проблем в случая е нежеланието на Qualcomm да си сътрудничи с властите. Intel дори стигнаха до заключението, че компанията няма намерение да лицензира свободно своите патенти за други брандове. Вместо това Qualcomm искат да навредят на своите конкуренти с много дела и така да ги направят неконкурентноспособни. Intel прогнозираха също, че компанията ще се опита да се възползва максимално от навлизането на 5G мрежи, за сметка на останалите.   Oще от Digital: Първите 10-нанометрови процесори на Intel ще са готови в края на 2019г.
Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm Snapdragon 855 е оптимизиран и за смартфони с гъвкави дисплеи
Qualcomm Snapdragon 855 е оптимизиран и за смартфони с гъвкави дисплеи
Quacomm представиха официално процесора Snapdragon 855 в началото на месеца и архитектурата ще има ключово значение за компанията през 2019г. Водещо предимство на мобилния процесор е поддръжката за 5G мрежи, но това не e единствената любопитна характеристика. Според официалните данни Qualcomm Snapdragon 855 е оптимизиран и за смартфоните с гъвкави дисплеи. По този начин компанията ще се опита да изиграе ключова роля в популяризирането на тази технология на пазара.    Водещите производители на смартфони също така могат да използват Snapdragon 855 незавсимо от ориентацията на сгъване на самия дисплей, предаде pocketnow. Така всяка компания ще има пълната свобода да експериментира с различни концепции, които ще могат да работят с новия процесор от висок клас на Qualcomm. Първите устройства с Android и този форм фактор ще се продават през първото тримесечие на следващата година, но се очаква да са налични за $1500-$2000.     Конкуренцията между производителите постепенно ще намали цената, но ще е необходимо време преди тези процеси да станат реалност. Huawei и Samsung вече показаха подобни смартфони и е само въпрос на време да бъдат последвани и от другите водещи имена в индустрията. В заключение ще отбележим, че Qualcomm Snapdragon 855 ще се използва от почти всички модели от премиум сегмента, които ще видим в следващите месеци на глобалния пазар.   Oще от Digital: Oсем подобрения, които ни очкават в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
Qualcomm
Qualcomm искат да спрат и продажбите на iPhone Xr и iPhone Xs в Китай
Qualcomm искат да спрат и продажбите на iPhone Xr и iPhone Xs в Китай
Отношенията между Qualcomm и Apple продължават да бъдат доста обтегнати сред множеството взаимни обвинения през последните месеци. Конфликтът ще се задълбочи и през 2019г., когато предстоят още разглеждания в съдебната зала. Само преди дни ви информирахме, че Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай. В случая става въпрос за по-стари версии на смартфоните, които обхващат поколенията между iPhone 6s и iPhone X. Qualcomm искат да добавят към списъка и най-новата генерация на iPhone.   Компанията вече е внесла документи в съда, с които ще се опита да уреди забрана за продажбата на iPhone Xr и iPhone Xs. Aдвокатите на Qualcomm са оптимистични, че след първото решение съдебните власти отново ще отсъдят в тяхна полза. Именно заради това в новия иск се цитират същите два патента, които доведоха до забрана на предходните седем устройства от популярната серия, предаде Reuters. Тук е момента да отбележим, че Apple обжалва първото решение и със сигурност ще го направят и с новото обвинение на Qualcomm.       Забраната все още има предварителен характер и гореспоменатите модели засега все още се продават в Китай. Причината е обжалването на Apple. Ако следващата инстанция потвърди сегашното решения забраната ще стане ефективна. На този етап не се забелязват никакви изгледи да се достигне до решение, което е в полза и на двете страни. В заключение ще споменем, че Apple са генерирали $265 млрд. от приходите си от Китай, Хонг Конг и Тайван през последната фискална година.   Oще от Digital: Qualcomm обвиниха Apple, че са откраднали секретна информация и са я дали на Intel
Qualcomm
Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай
Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай
Qualcomm и Аpple са две от най-големите имена в индустрията, които се оказаха в центъра на редица обвинения през последните месеци. След като отношенията между тях се вложиха драстично съвсем логично спора се пренесе в съдебната залага. Основният мотив на Qualcomm е, че Apple продължават да се облагодетелстват от употребата на уникалните им технологии, без да компенсира компанията по никакъв начин. Това твърдение успя да убеди представителите на Fuzhou Intermediate People’s Court, които наложиха предварителна забрана за продажби на iPhone.   Tрябва да отбележим, че санкцията важи единствено за територията на Китай и е свързана с някои от по-старите поколения на смартфоните. Съдебните власти твърдят, че Apple използва неправомерно софтуерни патенти на Qualcomm, които са свързани с начина, по който разглеждаме, редактираме и управляваме снимките от мобилните си устройства. Оказва се, че засегнати от решението са моделите от iPhone 6s до iPhone X, които вече са получили ъпдейт към платформата iOS 11. Новата генерация на смартфоните не попадат в списъка, съобщава AppleInsider.     Причината е, че са произведени след старта на съдебното дело между двете компании, който започна в началото на миналата година. Въвеждането на първоначална забрана е свързана с устройствата, които Apple директно предлага на клиентите си в своите магазина и не засяга реновираните iPhone-и или версиите, продавани втора ръка. На този етап засегнатите устройства все още се продават в Китай, но ако решението на съда се потвърди на следващата инстанция е вероятно да бъдат изтеглени от местния пазар.   Oще от Digital: Apple, Huawei и Qualcomm ще са най-големите купувачи на 7-нанометрови процесори през 2019г.
Sony Xperia XZ4
Sony Xperia XZ4 ще бъде първият смартфон с процесор Qualcomm Snapdragon 855
Sony Xperia XZ4 ще бъде първият смартфон с процесор Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm Snapdragon 855 е първият процесор на компанията, който е оптимизиран за 5G мрежите. Технологията се очаква да е изключително популярна, което е гаранция, че този чип ще намери място в повечето смартфони от висок клас през 2019г.  Повечето анализатори поддържат мнението, че Samsung Galaxy S10 ще се превърне в първото устройство на пазара, което работи с Qualcomm Snapdragon 855. Самата премиера е предвидена за февруари, но компанията може бъде изпреварена от друг бранд.    Популярният блогър IceUniverse смята, че смартфон с новия процесор на Qualcomm ще видим няколко седмици преди Samsung Galaxy S10. Според него с тази привилегия ще се похвали следващия флагман на Sony, а именно Xperia XZ4. Компанията планира да го представи в първите седмици на следващата година, с което да привлече по-голям интерес към него сред потребителите. Технологичното шоу CES 2019 (8-11 януари) е добра възможност да видим Sony Xperia XZ4, предаде PocketNow.     Припомняме ви, че това е смартфон с голям 6.5" дисплей, който поддържа FullHD+ резолюция при съотношение на екрана от 21:9. Вгрaдената памет варира между 64GB и 256GB, като батерията е със заряд от 3900mAh. Устройството ще има класическия 3.5-милиметров аудио жак и 6GB RAM. На гърба има тройна камера, а операционната система ще бъде Android 9.0 Pie. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящия смартфон от висок клас на Sony.   Oще от Digital: Qualcomm 3D Sonic Sensor е първият в света ултразвуков сензор за пръстов отпечатък
смартфони
Над 30 модела смартфони със Qualcomm процесор ще поддръжат 5G през 2019г.
Над 30 модела смартфони със Qualcomm процесор ще поддръжат 5G през 2019г.
Qualcomm имат амбициозната цел да се превърнат в глобален лидер по отношение на популяризирането на 5G технологията в индустрията. Компанията също така вече представи и първия в света 5G модем за смартфони, който се казва Snapdragon X50. Този хардуерен компонент ще има ключово значение за стратегията на Qualcomm и ще намери място в поне 30 устройства на водещите производители до края на 2019г. Данните бяха потвърдени от Qualcomm, които работят в тясно сътрудничество със своите партньори в пазара на смартфони.    Компанията обърна специално внимание на факта, че  Qualcomm Snapdragon 855 е първата мобилна платформа, която е оптимизирана специално за 5G мрежите. Очаква се преобладаващата част от смартфоните с Android в премиум сегмента, които ще видим до края на годината да използват именно този процесор, съобщава AndroidCentral. Сред първите устройства с 5G технологията също така ще има редица мобилни горещи точки, които ще са инсталирани на обществени места с идеята да популяризират тази иновация сред потребителите по целия свят.     Много е вероятно Samsung Galaxy S10 да се превърне в първото масово достъпно устройство със Snapdragon 855 и 5G технологията на пазара. Премиерата ще е през февруари. Със сигурност и другите производители с Android ще представят собствени модели с технологията в следващите месеци. Всички тези процеси имат потенциала да превърнат официално 2019г. в годината на 5G мрежите в мобилната индустрия. Конкуренцията между производителите ще намали цената на 5G устройствата и ще ги направи по-достъпни за потребителите.   Oще от Digital: Първите 5G смартфони ще са факт през 2019г.
Qualcomm
Qualcomm платиха €1.34 млрд., за да спрат продажбите на iPhone 7 и iPhone 8 в Германия
Qualcomm платиха €1.34 млрд., за да спрат продажбите на iPhone 7 и iPhone 8 в Германия
Вече ви информирахме, че Qualcomm ще забранят продажбите на някои модели iPhone в Германия. Tази информация се появи няколко седмици след като компанията поиска спирането на седем модели смартфони на Apple в Китай. Съдебният конфликт между технологичните гиганти ще продължи с пълна сила и през новата година. Конкретното обвинение е, че въпросните модели iPhone нарушават патенти на Qualcomm, които в случая са свързани с режимите на пестене на енергия в смартфоните. Първоначалното Apple трябваше да спре продажбите на устройствата в своите 15 физически магазина в страната.   Qualcomm, oбаче са решили допълнително да задълбочат съдебните проблеми на Apple. Юристите на компанията искат да разширят обхвата на забраната и да включват магазините на всички търговски вериги в Германия, в допълнение към тези на Apple. За да го направят Qualcomm са депозирали пред съда облигации за €1.34 млрд. Това е осезаемо по-висока стойност от първоначално предвидените от властите €668 млн., съобщава PocketNow. На практика с този ход трябва да се активира забраната за продажба на iPhone на територията на Германия.     Забраната ще обхване над 4300 локации в една от най-големите европейски държави и е свързана единствено с iPhone 7 и iPhone 8. Със сигурност това решение ще се отрази негативно на имиджа на Apple сред потребителите на континента. Сегашните действия на Qualcomm се появяват в момент, когато Apple са изправени пред редица проблеми свързани със слабите продажби на смартфоните си в Китай, което доведе до спад на акциите им на борсата. Всъщност това е третият голям опит на Qualcomm да изтеглят iPhone от пазара.   Oще от Digital: Apple, Huawei, Intel, MediaTek и LG срещу Qualcomm - кой ще спечели войната за патенти
смартфони
7 смартфона от висок клас, които ще използват процесор Qualcomm Snapdragon 855
7 смартфона от висок клас, които ще използват процесор Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm наскоро представи новия си процесор от висок клас Snapdragon 855. Очаквано, веднага се появиха слухове кои ше са първите смартфони, които ще предлагат новия чип. TechRadar обобщава цели 7 смартфона от висок клас, които може да използват Snapdragon 855. Ето кои са те.   OnePlus 7 OnePlus вече не само е слух, но и потвърди, че следващият ѝ модел ще използва новия процесор. Всички телефони на компанията досега са използвали само Snapdragon, така че не е изненада, че традицията продължава. Компанията освен това казва, че нейният телефон ще използва версията на...
Аpple
Qualcomm ще забранят продажбите на някои модели iPhone и в Германия
Qualcomm ще забранят продажбите на някои модели iPhone и в Германия
Qualcomm могат да се похвалят, че спечелиха втора важна съдебна битка срещу Apple. Този път компанията ще принуди своя конкурент да изтегли от пазара в Германия някои модели iPhone. Вече ви информирахме, че преди дни Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай  За да отговорят на новите изисквания от Apple бяха принудени да променят кода на своята операционна система, за да продължат да предлагат смартфоните си на атрактивния пазар в Китай.   Сегашното решение на съдебните власти в Германия със сигурност ще задълбочи конфликта между двете компании. Аpple ще бъдат принудени да спрат продажбите на някои модели на iPhone в страната. От Reuters очакват решението да се отрази "само" на няколко милиона броя на смартфоните, като се има предвид факта, че компанията продава стотици милиони на година. По-големият проблем, обаче е за втори път само за няколко седмици съдебните власти отсъждат против Apple в този казус.     Със сигурност компанията ще обжалва решението, но имаме всички основания да смятаме, че това е само началото на дълга патентна битка между двете компании. Стойността на акциите на Apple отчете минимален спад от 2.3%, след като информацията за това решение стана публично достояние. Тук е момента да отбележим, че компанията на свой ред съди Qualcomm в САЩ по съвсем различни обвинения. Можем само да се надяваме, че конфликта им няма да навреди на иновациите в индустрията.   Oще от Digital: Qualcomm искат да спрат и продажбите на iPhone Xr и iPhone Xs в Китай
Аpple
Аpple ще представят ъпдейт за iOS, който ще отстрани проблема с Qualcomm
Аpple ще представят ъпдейт за iOS, който ще отстрани проблема с Qualcomm
Apple вече работят усилено над идеята да си спестят бъдещи проблеми с Qualcomm в съдебната зала. Инженерите на компанията подготвят iOS ъпдейт, който ще ги предпази от обвиненията, че използват неправомерно патенти на своя конкурент. Вече ви информирахме, че Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай и това е само началото на съдебния конфликт между двете страни, който тепърва предстои. Официалният говорител на Аpple потвърди информацията.    Според думите му до дни ще е налична актуализация, която внесе леки промени във функционалността на iOS. По този начин ще се коригира работата на операционната система така, че да не използва двата патента на Qualcomm, които засега са обект на съдебния им спор. Припомняме ви, че става въпрос за технологии свързани със снимането, редактирането и управление на снимките от мобилните устройства. Taка Аpple ще избегнат възможността и други смартфони да станат част от конфликта, предаде TechSpot.     Разпространението на ъпдейта едва ли ще сложи край на спора между двете технологични компании. Споровете между тях ще продължат и в следващите месеци, но Apple ще имат още един допълнителен аргумент за своята защита. Китайският пазар е изключително атрактивен и е много важен за пазарния дял на iPhone в световен мащаб. Именно заради това спирането на продажбите може да се превърне в голям проблем за Apple, особено ако забраната продължи твърде дълго.    Oще от Digital: Qualcomm искат да спрат и продажбите на iPhone Xr и iPhone Xs в Китай
смартфони
8 подобрения, които ни очкават в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
8 подобрения, които ни очкават в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 855 през 2019г.
Qualcomm представи своя нов процесор от висок клас за смартфони. Моделът Snapdragon  855 ще положи основите на навлизането на 5G технологията, както и има още много големи амбиции. Mashable ни представя 8 неща, които новият процесор ще промени при смартфоните.   1. Достъпът от 5G Манията по 5G тепърва започва. През 2019 г., комерсиализирането на технологията ще започне да набира скорост и първите смартфони, които ще могат да я използват, ще се появят на пазара. Не малка част от тях ще използват модема X50, който е част именно от Snapdragon...
Qualcomm Snapdragon 8cx
Qualcomm Snapdragon 8cx е новият процесор за компютри с Windows 10
Qualcomm Snapdragon 8cx е новият процесор за компютри с Windows 10
Qualcomm използваха своята конференция Snapdragon Summit, за да разкрият повече детайли за процесора Snapdragon 8cx. Това е архитектура, която е разработена като наследник на популярния 850 и е оптимизирана за компютрите с Windows 10. Според официалните данни чипа е създаден с усъвършенствана 7-нанометрова технология на компанията. Първите устройства, които работят със Snapdragon 8cx ще са налични на пазара през третото тримесечие на следващата година.   Новият процесор ще предложи два пъти по-висока производителност от Snapdragon 850. Графичният чип е Adreno 680, който е в състояние да възпроизвежда съдържание едновременно на два 4K HDR монитора. Ядрата на Snapdragon 8cx са Kryo 495, като архитектурата използва X24 Cat.20 LTE модем, гарантиращ високоскоростен интернет. Максималната скорост при даунлоуд на информация е 2Gbps, докато при ъплоуд тази стойност е 316МВps.     Предвидена е поддръжка за популярни технологии като Quick Charge 4+, Bluetooth 5.0, USB 3.1, както и последното поколение AI енджин с изкуствен интелект. Водещите производители ще имат възможността да тестват Qualcomm Snapdragon 8cx в началото на следващата година. Премиерата на първите лаптопи и хибриди с архитектурата ще засилят присъствието на компанията в мобилната индустрия, което ще утвърди Qualcomm във водещ фактор в този сегмент.   Oще от Digital: Qualcomm 3D Sonic Sensor е първият в света ултразвуков сензор за пръстов отпечатък
Qualcomm 3D Sonic Sensor
Qualcomm 3D Sonic Sensor е първият в света ултразвуков сензор за пръстов отпечатък
Qualcomm 3D Sonic Sensor е първият в света ултразвуков сензор за пръстов отпечатък
Qualcomm вече се подготвят подобаващо за навлизането на първите 5G мрежи в индустрията с премиерата на процесора Snapdragon 855. Това е осемядрена архитектура, която е произведена със 7-нанометрова технология и разполага със Snapdragon X24 LTE и X50 5G модеми, както и със специализирано звено за изкуствен интелект. Компанията демонстрира възможностите на още един уникален продукт, който се казва 3D Sonic Sensor, съобщава AndroidHeadlines.   Както името подсказва това е първият ултразвуков сензор за пръстов отпечатък, който се вгражда в дисплеите на смартфоните. Qualcomm потвърдиха, че един от водещите производители ще представи устройство, което използва 3D Sonic Sensor. Масовото навлизане на смартфони и ултразвуковия сензор за отпечатък ще стане факт през първата половина на 2019г. Очаква се Samsung Galaxy S10 да стане първият модел с тази функция, чиято премиера вероятно ще е през февруари.     Специалистите на компанията са сигурни, че 3D Sonic Sensor ще отстрани последните пречки, които възпират технологията да стане неизменна част от ежедневието ни. Qualcomm определиха новият си продукт като най-сигурния сензор за пръстов отпечатък в индустрията. Основното му предимство е, че може да прави 3D копия и да сканира целият отпечатък, дори ако пръстите ни са мокри или изцапани с друга течност. 3D Sonic Sensor също така е много по-прецизен от сегашните 2D сензори в смартфоните с Android.   Още от Digital: Смартфоните със сензори за отпечатък в дисплея ще са хит на пазара през 2019г.