Qualcomm представиха официално новия Snapdragon X24 LTE, който поддържа Category 20 LTE мрежи и предлага няколко уникални характеристики. Първата от тях е, че този чип е произведен с усъвършенствана 7-нанометрова FinFET технологията, което го отличава от всички конкурентни продукти на пазара. Qualcomm Snapdragon X24 LTE също така осигурява скорост за даунлоуд на информация от впечатляващите 2Gbps. Това е характеристика, която ще утвърди Qualcomm като глобален лидер в сферата на LTE мрежите

 

Компанията уточни, че Qualcomm Snapdragon X24 LTE е модем от осмо LTE поколение и трета генерация Gigabit LTE решение на Qualcomm. Новият модул е най-доброто и комплексно решение в сферата на 4G LTE мрежите за смартфони досега. Очаква се първата публична демонстрация на Snapdragon X24 LTE да бъде по време на MWC 2018 (26 февруари - 1 март) в Барселона. В презентацията ще се включат и производители като Ericsson, Telstra и NETGEAR, информира официалния уеб сайт на Qualcomm.

 

Премиерата на Snapdragon X24 LTE e част от стратегията на компанията да ускори навлизането на 5G мрежи за мобилни устройства, което ще се случи през 2019г. Новият модем предлага два пъти по-бърза скорост от първия Gigabit LTE модем на компанията и поддържа до 20 LTE стрийма на информация. Устройствата с Snapdragon X24 LTE ще са допълнени и от RF трансмитер, произведен с 14-нанометрова технология и Qualcomm QET500 Envelope Tracker.

 

Вижте Qualcomm ще продадат хардуер на водещите китайски производители на стойност $2 млрд.