Qualcomm използваха своята конференция Snapdragon Summit, за да разкрият повече детайли за процесора Snapdragon 8cx. Това е архитектура, която е разработена като наследник на популярния 850 и е оптимизирана за компютрите с Windows 10. Според официалните данни чипа е създаден с усъвършенствана 7-нанометрова технология на компанията. Първите устройства, които работят със Snapdragon 8cx ще са налични на пазара през третото тримесечие на следващата година.

 

Новият процесор ще предложи два пъти по-висока производителност от Snapdragon 850. Графичният чип е Adreno 680, който е в състояние да възпроизвежда съдържание едновременно на два 4K HDR монитора. Ядрата на Snapdragon 8cx са Kryo 495, като архитектурата използва X24 Cat.20 LTE модем, гарантиращ високоскоростен интернет. Максималната скорост при даунлоуд на информация е 2Gbps, докато при ъплоуд тази стойност е 316МВps.

 

 

Предвидена е поддръжка за популярни технологии като Quick Charge 4+, Bluetooth 5.0, USB 3.1, както и последното поколение AI енджин с изкуствен интелект. Водещите производители ще имат възможността да тестват Qualcomm Snapdragon 8cx в началото на следващата година. Премиерата на първите лаптопи и хибриди с архитектурата ще засилят присъствието на компанията в мобилната индустрия, което ще утвърди Qualcomm във водещ фактор в този сегмент.

 

Oще от Digital: Qualcomm 3D Sonic Sensor е първият в света ултразвуков сензор за пръстов отпечатък