Qualcomm се очаква да представят следващия си процесор за смартфони от висок клас през четвъртото тримесечие на годината. Това означава, че вероятно първите устройства със Snapdragon 765 ще бъдат достъпни в началото на следващата година.

Предстоящата стратегия на Qualcomm за разширяване на пазарния им дял в мобилната индустрия включва и премиерата на още един процесор. Въпросният чип ще e предназначен за устройствата от премиум сегмента и ще акцентира специално върху възможностите за гейминг. 

Едва ли е изненадващо, че този процесор ще бъде представен като Qualcomm Snapdragon 875G, съобщава Wccftech. Официалната премиера вероятно ще е през декември, като тепърва компанията ще уточни на кои дати ще видим Qualcomm Snapdragon 875 и Snapdragon 875G. 

Наличието на буквата "G" в името освен акцента върху гейминга ще акцентира върху факта, че този процесор има по-висока работна честота и по-бърз GPU модул, спрямо стандартния модел. Представителите на Qualcomm Snapdragon 875 също така ще предложат поддръжка на 5G технологията. 

 

 

Бъдещите собственици на устройства с Android и новите процесори ще могат да очакват по-бърза скорост за работа в 5G мрежи, което ще се дължи на Qualcomm Snapdragon X60 5G модема. Компанията се е погрижила освен производителността да интегрира самия модем в процесора. 

Това ще намали размерите на Qualcomm Snapdragon 875 и Snapdragon 875G, което ще позволи на производителите да предлагат по-тънки устройства или да добавят друг хардуерен компонент. Важно е да отбележим, че за разлика от своите предшественици Snapdragon X60 5G е произведен с 5-нанометрова технология, което предлага допълнителни предимства. 

Qualcomm Snapdragon 875G също ще използва подобен процес, като очакванията са да се възползва от 5nm ЕUV технологията на Samsung. Няма да е изненадващо, ако компанията диферсифицира поръчките и раздели производството на процесора между Samsung и TSMC.

Със сигурност ще разбираме повече подробности за техническите спецификации на Snapdragon 875 серията преди премиерата на 2020 Snapdragon Summit събитието. което ще се проведе през декември.

 

Oще от Digital: Геймърските смартфони ще имат Qualcomm Snapdragon 875 процесор и ще поддържат 100W бързо зареждане през 2021г.