Qualcomm продължиха да бъдат лидер в мобилната индустрия и през трудната обстановка предизвикана oт пандемията. Голяма част от смартфоните с Android в средния клас и премиум сегмента използват Snapdragon процесори. Това е водещ източник на приходи за Qualcomm, които също така регламентираха и отношенията си с Apple в сферата на патентите.

Вече ви съобщихме, че премиерата на Qualcomm Snapdragon 875 ще е на 1 декември. Тогава ще разберем пълните спецификации на новия флагман на компанията. Партньорството между Qualcomm и Samsung ще продължи със Snapdragon 875, който се очаква да дебютира в Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra.

Това не е случайно, тъй като именно Samsung произвеждат процесора в собствените си съоръжения. Въпреки ексклузивността на новите флагмани на компанията се очаква повечето устройства от висок клас на другите производители с Android също да използват Qualcomm Snapdragon 875 през 2021г.

Социалната мрежа Weibo разпространи нови детайли за техническите спецификации на процесора, съобщава Pocket-Lint.

 

 

Водещото предимство на процесора ще е 5-нанометровата технология, която ще гарантира по-бърза скорост и по-дълъг живот на батерията. Qualcomm Snapdragon 875 ще е осемядрен процесор, който има Cortex-X1 ядро с работна честота от 2.84GHz, които са допълнени от четири ядра с Cortex-A78 чип дизайна, които оперират на 2.42GHz.

Ниската консумация ще се гарантира от три Cortex-A55 с 1.8GHz. Графичният чип на 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 875 e Аdreno 660, съобщава Pocket-Lint. Преминаването към 5nm процес освен оптимизации в производителността ще гарантира, че модулите имат по-компактни размери.

Новият процесор на Qualcomm се очава да гарантира между 20-30% по-бърза скорост в реални условия от своя предшественик. Потребителите определено могат да бъдат доволни от подобренията на Snapdragon 875, но някои компании вече изразиха недоволство от високата цена.

Ако Qualcomm направят компромис могат да превърнат Snapdragon 875 в един от най-успешните си хардуерни продукти досега. Предстоящото събитие на Qualcomm през декември ще разкрие повече за плановете им в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Qualcomm Snapdragon 875 и Snapdragon 875 Plus ще са новите процесори за смартфони от висок клас на компанията