Qualcomm се очаква да представят официално следващия си процесор от висок клас в началото на декември. Новата архитектура ще бъде произведена от Samsung с усъвършенстван 5-нанометров процес. Това партньорство ще гарантира, че първият смартфон, който използва Snapdragon 875 ще бъде Samsung Galaxy S21.

Huawei също се очаква да използват 5nm процесор в Mate 40 и Mate 40 Pro, които ще видим на 22 октомври. В същото време iPhone 12 ще се захранва от Аpple A14 Bionic, който също е създаден с 5-нанометрова технологията. По този начин потребителите могат да очакват по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия, дори при 5G свързаност.

Вече ви съобщихме, че премиерата на Qualcomm Snapdragon 875 ще е на 1 декември. Тогава ще разберем повече за техническите характеристики и дистрибуцията на хардуера. Популярният блогър Digital Chat Station разкри интересни детайли за производителността, която ще предложи Qualcomm Snapdragon 875.

 

 

Данните са от бенчмарк тестове в Geekbench и показват, че Qualcomm Snapdragon 875 отчита Single Core представяне от 4900+ точки, докато при Multi-Core регистрира резултат от 14 000+. Тези стойности представляват увеличение от възможностите на Snapdragon 865, при който показателите са съответно 4300+ и 13000+.

Ако сравним новият процесор с Apple A13 Bionic, обаче се очказва, че чипа на iPhone 11 отчита по-висока скорост от 5472 на Single Core и 13 769 на Multi-Core тестовете. Трябва да отбележим също, че е възможно това да е прототип, а не финална версия на Qualcomm Snapdragon 875.

В този случай можем да очакваме доста по-добро представяне от новия чип на Qualcomm. Само след броени часове е премиерата на iPhone 12, който ще използва Apple A14 Bionic процесор с поддръжка на 5G. Реална съпоставка между двата флагман процесора ще можем да направим едва в началото на следващата година.

 

Oще от Digital: Samsung ще произвеждат процесора Qualcomm Snapdragon 875