Qualcomm е почти готова с новия си процесор от висок клас Snapdragon 865. Очакванията са той да бъде представен през ноември, но още сега в интернет изтекоха някои подробности за него, съобщава WccfTech. Те идват от китайската компания 8848, която представи първия смартфон, който ще използва чипа – Titanium M6 5G.

 

Според тези данни, Snapdragon 865 ще има два варианта – с LTE и с 5G модем. Той вероятно ще бъде произведен по 7nm EUV процес и според изтекъл в мрежата бенчмарк резултат, ще е по-бавен от A13 Bionic на Apple. Разбира се, възможно е бенчмарк тестът да е за по-ранна версия на процесора и той тепърва да разгърне своя потенциал.

 

Представеният от 8848 смартфон загатва и други възможности на Snapdragon 865. Компанията казва, че нейният смартфон ще има 64МР камера, която чрез специален алгоритъм ще може да прави 100МР изображения. Освен това ще има 6.01-инчов AMOLED панел, 12GB RAM и 1ТВ вътрешна памет. 8848 е нишова китайска компания, която произвежда луксозни часовници и телефони. Тя казва, че телефонът ще бъде пуснат догодина, когато и самият процесор е готов.

 

Още от Digital: Смартфоните ще имат камери с 64MP и 100МР резолюция до края на 2019г., според Qualcomm