Qualcomm официално потвърдиха, че се намират във финални тестове на мобилния процесор Snapdragon 855. Следващата стъпка е да стартира разпространението му до водещите производители, които ще проведат собствени тестове. Новата архитектура ще е базира на усъвършенствана 7-нанометрова технология, което ще гарантира впечатляващ живот на батерията. Очаква се също така Snapdragon 855 да е първия мобилен процесор на компанията, който поддържа 5G мрежи.

 

Премиерата на първите смартфони със Qualcomm Snapdragon 855 ще стане факт през първите три месеца на 2019г. Все пак компанията се ангажира да разкрие повече детайли до края на настоящата година, информира mspoweruser. Данните потвърждават, че процесора ще е допълнен от Snapdragon X50 модема на Qualcomm и също така ще използва алгоритми с изкуствен интелект. Бъдещите устройства с Qualcomm Snapdragon 855 ще предложат редица предимства. 

 

Най-интересното е поддръжката за 5G и факта, че въпреки по-високата скорост Qualcomm са открили как да намалят консумацията на енергия. Това означава, че първите смартфони със Snapdragon 855 ще предложат бърза скорост , дълъг живот на батерията и най-новите иновации в сферата на изкуствения интелект. Мнозина очакват Galaxy S10 да е първият смартфон с този процесор в света, но със сигурност ще видим разнообразие от модели със Snapdragon 855 през 2019г.

 

Oще от Digital: Смартфоните с платформата Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще поддържат 5G