Вече ви информирахме, че Qualcomm искат TSMC, а не Samsung да произведат процесора Snapdragon 855. Конкуренцията между водещите производители в индустрията в създаването на първите чипове, които са базирани на 7-нанометрова технология. Qualcomm вече провеждат тестове с новия Snapdragon 855, който ще е достъпен в началото на следващата година. Според последните данни в интернет компанията се опитва да запази в тайна, че именно това ще стане първия 7-нанометров процесор за смартфони в света.

 

Snapdragon 855 също така ще се възползва от предимствата на най-добрия LTE модел за смартфони в света. Toва е новия Snapdragon X24, който осигурява скорост от 2Gbps. За сравнение процесора Snaprdagon 845, който ще намери място в Galaxy S9 ще осигурява трансфери на данни с максимални 1.2Gbps, предаде PhoneArena. Според наличната информация Samsung разполагат с ексклузивните права да използват Snapdragon 845 преди останалите водещи производители на смартфони.

 

Има голяма вероятно ситуацията да се повтори и Snapdragon 855 да захранва следващия модел от висок клас на компанията. Samsung ще представят Galaxy S10 през първото тримесечие на 2019г., което означава, че ще имаме достатъчно време да разберем какви други подобрения ни очакват в устройството. Корейския производител също провежда тестове със собствените 7-нанометрови процесори, но се нуждае от повече време, за да представи на пазара финалния продукт. 

 

Вижте колко мощни ще са процесорите Qualcomm Snapdragon 670, 640 и 460