Qualcomm Snapdragon 850 е новия процесор на компанията, който е създаден да подобри работата на постоянно свързаните към интернет компютри и умни джаджи. Според данните архитектурата ще гарантира до 30% по-висока производителност и поддръжка за 1.2Gbps LTE мрежи, както и три пъти по-добра производителност при обработка на заявки с изкуствен интелект. Бъдещите устройства със Qualcomm Snapdragon 850 ще могат да работят до 25 часа с едно зареждане на батерията, което е доста впечатляващо постижение.

 

 

Сравненията са свързани с предшественика на този чип, а именно Qualcomm Snapdragon 835, предаде VentureBeat. Toва бе първата архитектура на компанията, която поддържа т..нар. "Always Connected PC" платформа. Qualcomm Snapdragon 850 е универсално решение за производителите, които подготвят премиерата на нова генерация Windows 10 on ARM устройства и не е оптимизирано за смартфони. Официалната премиера бе на Computex 2018, а конфигурациите със Snapdragon 850 ще са достъпни от есента. 

 

 

Snapdragon 850 разполага с осем Kryo 385 ядра, които работят на 2.96GHz и е допълнен от Adreno 630 графичен чип. Компютрите с този процесор ще могат да имат 4K дисплеи с резолюция от  3840х2160 пиксела и двойни задни камери с 16-мегапикселова резолюция. Новият чип поддържа Quick Charge 4.0 технологията за бързо зареждане и Bluetooth 5. Водещите производители могат да очакват съчетание между оптимална скорост на работа и дълъг живот на батерията. Samsung ще представят първите устройства със Snapdragon 850.

 

Oще от Digital: Смартфоните с платформата Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще поддържат 5G