Qualcomm разкриха повече детайли за плановете си в пазара на смартфоните от средния клас с премиерата на процесора Snapdragon 712. Новата архитектура е е разработена като наследник на популярния Snapdragon 710 и произведена с 10-нанометрова FinFET технология, която ще предложи редица премиум функции в по-ниския клас. Ключовата разлика между двата процесора са новите Kryo 360 ядра с работна честота от 2.3GHz в Qualcomm Snapdragon 712.

 

Другoто предимство на новия чип на Qualcomm е поддръжката за технологията Quick Charge 4+, както и TrueWireless Stereo Plus и Broadcast Audio за по-добро Bluetooth аудио. Qualcomm Snapdragon 712 e oсемядрен процесор с Adreno 616 графичен чип и Hexagon 685 DCP, който ще предложи с около 10% по-висока производителност. Процесорът е допълнен от Snapdragon X15 модем, който поддържа максимални трансфери за даунлоуд и ъплоуд от 800Mbps/150Mbps.

 

 

Бъдещите смартфони с процесора ще могат да имат двойни задни камери с 20МР сензори или един обектив с резолюция от 32 мегапиксела. Qualcomm Snapdragon 712 разполага със Spectra 250 ISP процесор с Multicore AI Engine изкуствен интелект, който допълнително ще подобрява качеството на снимките. Първите устройства с новия процесор на Qualcomm вероятно ще са достъпни през следващото тримесечие, което ще изостри конкуренцията в средния клас. Цените им се очаква да са от порядъка на $300-$400.

 

Oще от Digital: Intel, MediaTek и Qualcomm ще са най-големите доставчици на 5G модеми през 2019г.