Вече ви информирахме, че процесорът Qualcomm Snapdragon 865 ще бъде произведен от Samsung. Сега разбираме кога ще бъде премиерата на дългоочакваният чип. Добрата новина е, че няма да се налага да чакаме твърде дълго, тъй като представянето ще е само след няколко седмици. Според информация на PhoneArena това ще се случи на специално събитие на Qualcomm, което ще се проведе през ноември. Snapdragon 865 ще предложи редица подобрения, спрямо своя предшественик.

 

Новият процесор ще гарантира по-висока производителност, но също така ще консумира по-малко енергия. Голям принос за това съчетание от характеристики ще има усъвършенстваната 7nm технология използвана в създаването му. Qualcomm Snapdragon 865 ще е чип, който е базиран на Extreme Ultraviolet Lithography (EUV) производствен процес на Samsung. Със сигурност този процесор ще намери място в следващите флагмани на производителите с Android, които ще видим през 2020г.

 

 

Очакванията са новата производствена технология на Qualcomm Snapdragon 865 да гарантира между 20% и 30% по-висока скорост на работа при 30% до 50% по-ниска консумация на енергия, спряно Snapdragon 855. Няма да е изненадващо, ако Snapdragon 865 е оборудван с вграден 5G модем от последна генерация на компанията. Очакваната премиера след няколко седмици вероятно означава, че продажбите на устройства с процесора могат да стартират навреме за предстоящия празничен сезон през декември.

 

Oще от Digital: Смартфоните с технологията Qualcomm FastConnect ще поддържат Wi-Fi 6 през 2020г.