Qualcomm имат силно влияние в мобилната индустрия, което се дължи основно на популярните процесори от серията Snapdragon. Компанията също така разработва 5G модеми и има разнообразно портфолио от патенти, които са допълнителен източник на приходи. От Qualcomm вече спазиха традицията и реализираха премиерата на новия си процесор за премиум смартфони в началото на декември.

Вече ви съобщихме кои смартфони ще използват новия процесор за флагмани Qualcomm Snapdragon 888. Голямата изненада е свързана с името, тъй като се очакваше архитектурата да дебютира като Qualcomm Snapdragon 875. Независимо от това потребителите могат да очакват много нови функции и още по-бърза скорост на работа.

Qualcomm Snapdragon 888 е произведен с 5-нанометрова технология и има трета генерация Snapdragon X60 модем. Съчетанието между тези характеристики гарантира висока производителност, ниска консумация на енергия и бърза скорост при използване на 5G технологията.

Първите устройства на водещите производители в индустрията, които имат Qualcomm Snapdragon 888 ще бъдат налични в началото на 2021г.

 

 

Стратегията на компанията предвижда и премиерата на още един процесор. За разлика от Snapdragon 888, обаче новия хардуер ще е насочен към по-достъпните смартфони. В  случая става въпрос за нов представител на Qualcomm Snapdragon 7xx серията.

През последните месеци някои производители на Android умишлено не използваха Qualcomm Snapdragon 865 заради твърде високата му цена. Вместо това компаниите разчитат на по-изгодните предложения от Qualcomm Snapdragon 7xx, което е причина за високата им популярност.

Все още не знаем как ще се казва процесора, но няма да е изненадващо, ако дебютира като Qualcomm Snapdragon 777, съобщава PlayfulDroid. Предстоящият чип ще представлява по-евтина версия на Snapdragon 888, като големия въпрос е дали ще бъде произведен с 5-нанометрова технология.

Очаква се Snapdragon 777 да предложи поддръжка за дисплеи с честота за опресняване от 120Hz, 12GB RAM и 256GB вградена памет. Първоначалните резултати от бенчмарк тестове в AnTuTu показват, че процесора демонстрира резултат от над 530 000 точки, което е добра стойност за този клас.

 

Още от Digital: Qualcomm получи лиценз да продава 4G процесори на Huawei