Вече ви информирахме, че Broadcom искат да купят бизнеса на Qualcomm за $100 млрд. Ако сделката се реализира това ще е е най-впечатляващото придобиване в индустрията досега. Последните данни на Reuters, обаче разкриват че сделката няма да стане реалност и причината е нежеланието на Qualcomm да се осъществи. Информацията е от четири независими източника, които са близки до компанията. Oказва се, че борда на директорите не е доволен с финансовите параметри на предложението. 

 

Тук е момента да отбележим, че конкретното предложение е на стойност $103 мпрд. Водещите фактори в Qualcomm се нуждаят от повече време, за да вземат решението и да отговорят официално на Broadcom. Главният изпълнителен директор на компанията, Стивън Моленкампф води постоянна кореспонденция с най-големите акционери. Мнението им е, че въпреки огромната оферта на Broadcom това е сума, която подценява реалната стойност на Qualcomm. 

 

Oт своя страна това означава, че предложението от $70 за акция на Broadcom се възприема като недостатъчно. Преговорите между двете страни ще продължат с пълна сила и в следващите няколко дни. При всички положения ще е много интересно да проследим как ще се развие ситуацията и дали ще станем свидетели на най-голямата технологична сделка. Докато това се случи Qualcomm ще продължат да бъдат най-големия производител на мобилни процесори в индустрията.

 

Вижте пет технологии, които ще променят света в следващите 15 години