Тазгодишното издание на Мобилния световен конгрес е в разгара си и до 25 февруари световните технологични гиганти ще ни представят нови вълнуващи продукти и услуги. И тази година Qualcomm стъпиха на подиума в Барселона, за да разкрият нещата, по които са работили през последните месеци.

 

Qualcomm поставиха акцент върху най-новия си мобилен процесор Snapdragon 820, който използват смартфоните от висок клас LG G5 и Samsung Galaxy S7. Компанията увери, че следващите поколения чипсетове Snapdragon ще успеят да направят работата на мобилния телефон съпоставима с тази на десктоп компютъра.

 

Екипът им, също така, изрази надежда, че първите прототипи на 5G мрежи ще започнат да се тестват през 2018 година. Qualcomm предвиждат 5G продуктите да станат реалност на пазара две години след това.

 

 

Новият процесор на компанията също така поддържа 1866МHz Dual-Channel LPDDR4 RAM модули и камери, чиято резолюция може да достигне до 28-мегапиксела. Предвидена е и опция за заснемане на 4K видео със скорост от 60 кадъра на секунда,