Вече ви информирахме, че Qualcomm повеждат война срещу най-големите доставчици на компоненти за Apple. Съдебният конфликт между двете компании тепърва ще се задълбочава и няма да е изненадващо, ако е съпътстван от още допълнителни обвинения. Qualcomm качиха интересна публикация в своя официален блог, с която искат да припомнят на всички какви иновации използваме в смартфоните благодарение на уникалните им технологии. Любопитен факт е, че в целия текст не се споменава никъде Apple, iPhone или iOS, предаде PhoneArena.

 

Така например в категорията Authentication/Facial Recognition присъства Samsung Galaxy S8. Qualcomm също така изтъкват факта, че HTC One M8 е първият смартфон с двойна камера, a Хiaomi MI MIX въвежда идеята за дисплей, който премахва рамките около него. Sony Xperia XZ Premium е първият смартфон с 4K дисплей, а LG G Flex 2 за първи път използва OLED дисплей. Едва ли има съмнение, че с този ход Qualcomm искат да покажат на Apple колко "ценни" са технологиите им и с колко много иновации са допринесли за развитието на индустрията.

 

Qualcomm също така ни припомнят, че Lenovo Phab 2 Pro е първият смартфон в света с добавена реалност. Някои устройства с Android като Xiaomi Mi6, HTC U11 и LG V30 вече поддържат новата технология Bluetooth 5. Aко обичате да се забавлявате с любимото си мултимедийно съдържание е добре да знаете, че Sony Xperia XZ Premium, LG G6 и Samsung Galaxy S8 засега са единствените модели, които поддържат Mobile HDR Premium видео стандарта. Данните имат за цел да покажат, че Android, а не iPhone е източник на най-големите иновации в пазара на смартфони.

 

Вижте Qualcomm искат да спрат продажбите на iPhone в САЩ, защото Apple не плащат за шест патента