Вече ви информирахме, че Qualcomm съдят Apple за нарушаване на съвместния им договор. Делото последва друг съдебен иск, в който Apple повдигна обвинение срещу Qualcomm и иска да получи финансово обезщетение в размер на $1 млрд. Конфликтът между две от най-големите технологични компании ще продължи да се разраства и ще обхване други производители. Дали това ще повлияе на баланса на силите в мобилния сектор е нещо, което предстои да видим.

 

Qualcomm започнаха нова съдебна атака срещу четири от най-големите доставчици на компоненти за устройствата на Apple, информира Neowin. Припомняме ви, че след като компанията отказа да плаща лицензионните си споразумения към Qualcomm също така помоли за същото и своите хардуерни партньори. Това решение на Apple накара Qualcomm да заведат още едно дело срещу производители като Foxconn, Pegatron, Wistron и Compal, което ще изостри значително битката между двете компании.

 

При всички положения можем да кажем, че това е най-голямата съдебна битка в индустрията след конфликта между Apple и Samsung. Предстои да видим каква ще е реакцията на съда относно този казус. Сблъскът между две от най-популярните технологични компании несъмнено е доста интересен. Крайният изход има по-голямо значение за Qualcomm, тъй като те генерират по-голяма част от приходите си от партньорството си с Apple.

 

Вижте седем технологични тенденции, които ще видим през 2017г.