Qualcomm винаги използват последните седмици на календарната година, за да представят нов мобилен процесор от висок клас. Стратегията им няма да бъде променена и сега, като след броени дни ще видим премиерата на Snapdragon 875. Tова ще е чипа, с който ще работят преобладаващата част от флагманите с Android.

Едва ли е изненадващо, че интереса към Snapdragon 875 продължава да бъде доста сериозен. Устройствата, които използват Snapdragon 875 ще са налични през първото тримесечие, като привилегията да бъдат първите смартфони с този хардуер ще имат представителите на Galaxy S21 серията.

В интернет вече се появиха данни, че Qualcomm ще представят процесора на 1 декември. Сега компанията потвърди данните уточнявайки, че в първите два дни на декември ще се състои Qualcomm Snapdragon Summit събитието. Премиерата на дългоочаквания процесор ще бъде съпроводена и от участието на други водещи имена в технологичната индустрия.

Това означава, че ще научим повече за плановете им да използват Qualcomm Snapdragon 875 в бъдещите си устройства.

 

 

Сред присъстващите на премиерата ще бъдат главния изпълнителен директор на Xiaomi, Лей Джун, но също президента на Sony Mobile, Mицуя Кишида, както и Кайл Кланг от OnePlus. Участието на ръководни фактори в тези брандове на предстоящото събитие може да се възприеме като индикация, че подготвят смартфони с Qualcomm Snapdragon 875.

Eдва ли ще разберем по-конкретни детайли за предстоящите им планове преди събитието на 1 декември. Важно е да отбележим, че Samsung ще произведат процесора със своята усъвършенствана 5-нанометрова EUV технология. Следващият флагман на Xiaomi, чиято премиера ще е през първото тримесечие също ще използва архитектурата.

Събитието ще стартира с реч на президента на Qualcomm, Кристиано Амон, който ще бъде придружен от Ники Палмър (Verizon) и Наоки Тани (NTT Docomo). Премиерата ще се излъчва в реално време и може да се гледа на всички водещи платформи. Остава да разберем дали Qualcomm не подготвят и други изненади на събитието, на което ще видим Snapdragon 875.

 

Още от Digital: Qualcomm Snapdragon 875 и Snapdragon 875 Plus ще са новите процесори за смартфони от висок клас на компанията