Qualcomm обвиниха Apple, че са откраднали секретни скици на процесори и след това са предоставили достъп до дизайните на Intel. По този начин компанията се надява Intel да успеят да създадат по-добри и евтини хардуерни компоненти, които да намерят място в бъдещото поколение на iPhone. Oт Qualcomm твърдят, че освен кражба на секретни данни подобни практики могат да навредят в дългосрочен план на принципите на лоялната конкуренция в технологичната индустрия, предаде ArsTechnica

 

Фактът, че информацията се използва с целта Apple и Intel да направят смартфоните от гамата iPhone по-добри, както и да се намали зависимостта на компанията от Qualcomm също е доста тревожен. Кражбата и разпространението на секретна информация е доста тежко престъпление и това е залегнало в обвинението, което Qualcomm вече заведе в съда срещу Apple. Tук е момента да отбележим, че iPhone XS и XS Max използват модеми на Intel, което ги превръща в подходящи примери за гореизброените практики на Аpple. 

 

 

Oфициалният говорител на Apple коментира твърдението, споделяйки, че Qualcomm не разполагат с никакви доказателства, за да подкрепят тези обвинения. Тепърва ще следим как ще се развива този конфликт и на какво мнение са съдебните заседатели. Това е само едно то делата, които двете компании заведоха помежду си през последните месеци. По всичко личи, че отношенията между Apple и Qualcomm ще продължат да бъдат доста обтегнати, независимо от решението на съда по този казус.

 

Oще от Digital: Qualcomm срещу Apple - кой ще спечели битката за безжичния аудио пазар