Qualcomm са водещ производител на мобилни процесори, които намират място в най-атрактивните устройства с Android на пазара. В началото на месеца ви съобщихме за премиерата на Qualcomm Snapdragon 888, който е най-добрият чип създаван от компанията досега. Тази архитектура е произведена с 5-нанометрова технология и предлага Snapdragon X60 5G модем от трета генерация.

Компанията ще продължи да се фокусира сериозно върху 5G технологията и ще опита да я направи по-достъпна за потребителите. Qualcomm предлагат и други хардуерни решения за мобилни устройства. Последният им продукт се казва QCC305x и представлява серия от Bluetooth чипове, които са предназначени за новата генерация аудио слушалки на производителите.

Модулите имат четири ядра и предлагат атрактивни функции като адаптивно шумопотискане, подобрена поддръжка за aptX с 96kHz аудио, както и оптимизация за Bluetooth LE Audio. Потребителите ще могат да управляват слушалките гласово без да използват ръцете си и да извършват aptX гласови разговори, информира, АndroidHeadlines.
 

 

Oт Qualcomm се надяват да предложат разнообразно портфолио от премиум функции в аудио слушалките от бюджетния клас. Добър пример е поддръжката за Bluetooth LE Audio, тъй като QCC305x са един от първите чипове с технологията. Интересно подобрение е опцията да споделяте аудио с други хора.

Това означава, че може да изпратите дадена песен, която да се стриймне директно в слушалките на друг потребител, който има слушалки с QCC305x. Първите реални продукти на пазара,  които се възползват от аудио чиповете на Qualcomm ще са налични през първата половина на 2021г.

Интерес проявяват водещи брандове като Anker, Bose, Jabra и Sennheiser.

 

 

Още от Digital: Нов Bluetooth чип ще направи революция в безжичните аудио слушалки