Мобилните процесори от гамата Snapdragon днес захранват преобладаващата част от смартфоните с Android на глобалния пазар. Qualcomm са един от най-големите производители на мобилни чипове в индустрията, а новият Snapdragon 835 се очаква да намери място в най-търсените модели, които ще видим през 2017г. В официален блог пост от компанията разкриха, че внасят интересни промени в начина, по който ще промотират Snapdragon чиповете на глобален мащаб. 

 

 

Qualcomm смятат, че възможностите им надхвърлят значително представата ни за това какво прави един процесор и именно заради това вече ще ги наричат "платформи", предаде AndroidAuthority. По този начин компанията иска да обърне внимание на факта, че новите ѝ процесори включват LTE модеми, мощни графични чипове, но поддържат още Quick Charge технологията и виртуална реалност. Допълнителни контролери на Qualcomm им позволяват да разпознават пръстови отпечатъци и да изпълняват разнообразни изчислителни задачи.

 

 

Другият важен мотив зад идеята на компанията е, че процесорите Snapdragon не представляват просто хардуер, а са базирани на най-усъвършенстваните софтуерни технологии. По този начин чиповете ни позволяват не само бързо да се свързваме с други мобилни устройства, но също да правим и разглеждаме мултимедия с висока разделителна способност, да стриймваме видео в реално време и намаляват консумацията на енергия. Софтуер с машинно обучение се грижи новите Snapdragon чипове да са подходящи не само за смартфони, но също за автомобили и джаджите с Интернет на нещата.

 

Вижте как първият в света 5G чип на Qualcomm ще захранва смартфоните ни през 2018г.