Все още не сме станали свидетели на първия смартфон с процесор Qualcomm Snapdragon 845, като се очаква това да бъде Samsung Galaxy S9. Въпреки това компанията вече е започнала активна работа по наследника на този чип, с който ще работят най-добрите смартфони с Android през 2018г. В интернет се появиха първите детайли за наследника на Snapdragon 845, който eдва ли е изненадващо, че ще бъде кръстен Snapdragon 855, съобщава PhoneArena.

 

Любопитният елемент от стратегията на Qualcomm е, че планират да си партнират в производството на мобилния процесор с TSMC. Toва е странно решение с оглед на факта, че Samsung са производители на последните три чипа за смартфони от висок клас на компанията, а именно Snapdragon 820, 821 и 835. По този начин Qualcomm ще прекратят ползотворното си сътрудничeство със Samsung и отново ще започнат да използват TSMC като основен производител на процесорите Snapdragon.

 

Eдна от причините за това решение на компанията вероятно е желанието им да използват 7-нанометровата технология на TSMC в създаването на Snapdragon 855. В момента тайванският производител е много по-напред в разработването на процеса, в сравнение със Samsung и това би могло да превърне Snapdragon 855 в първия 7-нанометров процесор за смартфони в света. Подобно постижение има потенциала да yтвърди в дългосрочен план Qualcomm като лидер в мобилната индустрия.

 

Вижте седем подобрения, които ни очакват в смартфоните с Qualcomm Snapdragon 845 през 2018г.