Отношенията между Qualcomm и Apple продължават да бъдат доста обтегнати сред множеството взаимни обвинения през последните месеци. Конфликтът ще се задълбочи и през 2019г., когато предстоят още разглеждания в съдебната зала. Само преди дни ви информирахме, че Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай. В случая става въпрос за по-стари версии на смартфоните, които обхващат поколенията между iPhone 6s и iPhone X. Qualcomm искат да добавят към списъка и най-новата генерация на iPhone.

 

Компанията вече е внесла документи в съда, с които ще се опита да уреди забрана за продажбата на iPhone Xr и iPhone Xs. Aдвокатите на Qualcomm са оптимистични, че след първото решение съдебните власти отново ще отсъдят в тяхна полза. Именно заради това в новия иск се цитират същите два патента, които доведоха до забрана на предходните седем устройства от популярната серия, предаде Reuters. Тук е момента да отбележим, че Apple обжалва първото решение и със сигурност ще го направят и с новото обвинение на Qualcomm.

 

 

 

Забраната все още има предварителен характер и гореспоменатите модели засега все още се продават в Китай. Причината е обжалването на Apple. Ако следващата инстанция потвърди сегашното становище тогава забраната ще стане ефективна. На този етап не се забелязват никакви изгледи да се достигне до решение, което е в полза и на двете страни. В заключение ще споменем, че Apple са генерирали $265 млрд. от приходите си от Китай, Хонг Конг и Тайван през последната фискална година.

 

Oще от Digital: Qualcomm обвиниха Apple, че са откраднали секретна информация и са я дали на Intel