Вече ви информирахме, MediaTek очаква бум в продажбите на чипове за гласови асистенти.Тайванският производител ще продължи да има все по-силно присъствие в пазара на смартфони, особено в средния и ниския ценови клас. MediaTek вече инвестират в разработването на нови технологии, с които да изпреварят своите конкуренти в индустрията. Компанията вече отстрани проблемите с Cat. 10 LTE модемите, които изпитваше и се отразиха на нейното представяне през последното тримесечие, предаде Digitimes.

 

Новото поколение 10-нанометрови процесори от серията Helio X30 ще намират все по-силно присъствие в смартфоните от висок клас през 2017г. Успоредно с това компанията предвижда и премиерата на нова архитектура, която е произведена с 12-нанометров процес на TSMC. Tова ще направи смартфоните не само по-тънки, но и ще намали консумацията им на енергия. Qualcomm също планират да представят нов процесор за мобилни устройства до края на годината.

 

Конкуренцията между Qualcomm и MediaTek е сигурна гаранция, че ще ставаме свидетели на по-бързи и достъпни смартфони на пазара. Tова ще продължат да са най-популярните производители в индустрията и ще доминират тенденциите в този сегмент. Можем да сме сигурни, че е само въпрос на време да видим повече смартфони с Android и процесорите на Qualcomm и MediaTek до края на годината Това са брандовете, които ще доминират тенденциите в този сегмент.

 

Вижте кои са най-бързите процесори за смартфони