Биометричните технологии вече не са луксозна функция а неизменна част от новите смартфони с Android на пазара. Следващата голяма иновация в този сегмент ще бъде масовото навлизане на сензори за отпечатък, който са вградени в дисплея. Водещите производители вече тестват различни дизайни, които го позволяват и това ще е един от най-популярните трендове в пазара на смартфони през 2019г. Най-големите производители на подобни компоненти за Аndroid през следващата година ще бъдат Qualcomm и Goodix Technology. 

 

Според анализаторите на Digitimes над половината от всички устройства с платформата, които ще видим през 2019г. ще са оборудвани със сензори за отпечатъци на двете компании. Goodix Technology е дъщерно дружество на MediaTek, които са един от най-големите производители за процесори в мобилната индустрия. Иновативните технологии на двете компании ще допринесат и за създаването на нова категория смартфони, чиито сензори са вградени в самите екрани. Това ще промени дизайна им, но също така ще ги направи по-тънки.

 

Големият интерес на потребителите към технологията се очаква да накара Qualcomm и Goodix да увеличат поръчките към своите хардуерни партньори, за да могат да създават достатъчно сензори през 2019г. Samsung вече са избрали Qualcomm за създаването на нова генерация ултразвукови сензори, които ще се използват ексклузивно от смартфоните Galaxy. Всички тези процеси ще направят сензорите за отпечатък в дисплея в задължителен компонент за новите модели с Android през 2019г.

 

Още от Digital: Смартфоните със сензори за отпечатък в дисплея ще са хит на пазара през 2019г.