Qualcomm вече се подготвят подобаващо за навлизането на първите 5G мрежи в индустрията с премиерата на процесора Snapdragon 855. Това е осемядрена архитектура, която е произведена със 7-нанометрова технология и разполага със Snapdragon X24 LTE и X50 5G модеми, както и със специализирано звено за изкуствен интелект. Компанията демонстрира и възможностите на още един уникален продукт, който се казва 3D Sonic Sensor, съобщава AndroidHeadlines.

 

Както името подсказва това е първият ултразвуков сензор за пръстов отпечатък, който се вгражда в дисплеите на смартфоните. Qualcomm потвърдиха, че един от водещите производители ще представи устройство, което използва 3D Sonic Sensor. Масовото навлизане на смартфони  с ултразвуковия сензор за отпечатък ще стане факт през първата половина на 2019г. Очаква се Samsung Galaxy S10 да стане първият модел с тази функция, чиято премиера вероятно ще е през февруари.

 

 

Специалистите на компанията са сигурни, че 3D Sonic Sensor ще отстрани последните пречки, които възпират технологията да стане неизменна част от ежедневието ни. Qualcomm определиха новият си продукт като най-сигурния сензор за пръстов отпечатък в индустрията. Основното му предимство е, че може да прави 3D копия и да сканира целият отпечатък, дори ако пръстите ни са мокри или изцапани с друга субстанция. 3D Sonic Sensor също така е много по-прецизен от сегашните 2D сензори в смартфоните с Android.

 

Още от Digital: Смартфоните със сензори за отпечатък в дисплея ще са хит на пазара през 2019г.