Купете QMobile G6 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако вие сте човек, който няма нужда от смартфон, а търси здрав и надежден телефон, то устройството, което ще ви покажем в това свое видео ревю е предназначено точно за вас. Преди да ви запознаем обстойно с него, само ще акцентираме, че този телефон има екстри с които превъзхожда дори някои топ модели смартфони, а цената му в същото време е съвсем достъпна. Уважаеми дами и господа QMobile G6.

Още с отварянето на кутията на телефона, ни очаква първата приятна изненада – дизайнът му е доста симпатичен, изчистен и ефектен.G6 е удобен за държане в ръка и с размери 126мм на 52.6мм би се побрал във всеки джоб. Независимо от ниската си цена телефонът има възможност да се използва не само за разговори, но и като PowerBank.

 

С помощта на този пълноразмерен USB порт в долната част на периферията и кабел, можете да прехвърляте от заряда си на друг нуждаещ се от енергия телефон. Самата батерия е цели 3000mAh, което си е сериозна цифра за мобилен телефон. Тази енергия е достатъчна дори за смартфон. Например Apple iPhone XS се захранва от Li-Ion акумулаторна батерия с 2658mAh заряд.

 

С едно зареждане, G6 може да се използва около седмица. Малко по-подробно – този заряд ще ви е достатъчен за 25 часа непрестанни разговори или 800 часа в режим на изчакване. Имате също така Super Battery Power Saving режим при който времето за автономност се увеличава още.

 

QMobile G6 има FM Радио за което не са ви нужни слушалки, защото в корпуса на телефона е вградена антена. Единствено се изисква да активирате радиото и да намерите станция. Високоговорителят върху гърба на телефона е стандартно силен.

 

Ако на му не ви е достатъчнаи и искате по-силен звук, телефонът ви позволява безжично да го свържете към Bluetooth колонка или дори цяла аудио система.

 

Ако искате да слушате музика от вградения в телефона MP3 плейър, трябва да поставите microSD карта памет, като максималният разпознаваем обем е 16GB. Освен слота за нея, зад батерията ще намерите и местата, където се поставят двете SIM карти. Ако искате да слушате музика със слушалки, QMobile са ви дали безплатно в комплект с телефона Hands-Free.

 

Разглеждайки окомплектовката, сигурно ви направи впечатление, че в кутията на QMobile G6 има пликче с отвертка и винт към нея. Той служи за фиксиране на задния капак към гърба на телефона. Така при едно евентуално изпускане, телефонът няма да се разглоби на съставните си части. Споменавайки протекция, впечатление ни прави и, че ъглите на корпуса са подсилени.   

Освен с радиото, QMobile G6 ни впечатлява и с мощният си четворен LED фенер. При пълен мрак, той осветява на разстояние от около 5 метра.Активирането е много лесно – с помощта на големият централен бутон. Четворният джойстик около него можете да настроите да води към определена бърза команда. Да речем: FM Радио – нагоре, Камера – надолу, Календар – наляво и Калкулатор – надясно. Можете пък да смените някое от изброените с друга опция. За целта влезте в “Settings – Phone settings – Dedicated keys”

 

Джойстика може да се използва и при камерата на телефона – за приближавате или за регулирате светлината в кадър, когато снимате на по-тъмни места.

 

Едно от големите преимущества на телефоните с клавиатури с големи бутони е, че с тях можете да работите мръсни, мокри ръце и дори с груби ръкавици, нещо което е немислимо за тъчскрийна на смартфоните. Също така заради големината си, бутоните са достатъчно добре видими и респективно QMobile G6 е подходящ за възрастни хора, които носят диоптрични очила. 

 

В менюто на QMobile G6 намираме QAps подменю. То ви дава възможност през WAP да имате достъп до различни приложения, включително Facebook. От тук можете да активирате и две игри – F1 Race и Snake, които да играете на 2.4“ цветен дисплей.

 

На няколко пъти в ревюто си споменахме, че QMobile G6 е бюджетен и с ниска цена. Колко точно струва той към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на бранда – Smartfonix.com