Teхнологичният гигант вече разкри плановете си да сложи край на Google+ и подкани потребителите да създадат резервно копие на информацията си. Водещата причина е слабия интерес на потребителите към платформата, както и неочакван проблем довел до изтичането на данни за повече от 500 хил. потребители. Добрата новина е, че компанията не се колебае да предприеме подобни мерки и да сложи край на даден продукт, водена от идеята да гарантира сигурността на милионите си клиенти по цял свят.

 

Ако имате активен профил в социалната мрежа е добре да отделите време, за да архивирате информацията си преди края на месеца. След това Google започне да изтрива съдържанието от акаунтите ни в Google+. Въпреки това някои от публикациите ще продължат да са достъпни, което дължим на Internet Archive. Това е неправителствена организация, която има за цел да запази голяма част информацията споделяна в интернет под формата на онлайн библиотека, която е достъпна за всички, съобщава TechRadar. 

 

 

От Internet Archive потвърдиха, че вече са започнали работа над архивирането на публичните постове от Google+ в базата си с данни. Съществуват ограничения, като например секцията за коментари, където ще се показват единствено първите 500 съобщения под всяка тема. Снимките и видео клиповете няма да се пазят от Internet Archive в оригиналната им резолюция. В случая става въпрос единствено за публичните постове в Google+, които ще продължат да се пазят в дигиталните архиви на Internet Archive.

 

Oще от Digital: Google ще започне да изтрива профили и страници в Google+ от 2 април