Днес дисплеите на повечето смартфони и таблети имат Corning Gorilla Glass бронировка на дисплеите си. По този начин те са предпазени от драскане и директен натиск който би довел до чупене.

 

 

От Corning обаче не смятат, че джобните ни мобилни устройства са достатъчни и се ориентират към един не по-малък пазар в който стъклата са далеч по-големи – автомобилният. Компанията официално обяви сътрудничеството си с Ford в което обновената версия суперкарът от 2004г. Ford GT. Second generation ще се появи на пазара от 2016г., а предният и задният му прозорец ще бъдат изцяло създадени от Corning по технологията Gorilla Glass.

 

 

В официалният сайт на марката media.ford пише, че освен със здравината си, тези прозорци са важен избор за Ford заради много по-ниското си тегло (точно 32%, а дебелината е само 4мм), което е определящо за един спортен автомобил като този.

 

 

Припомняме ви, че новият Ford GT се задвижва от 3.5-литров би-турбо V6 двигател с над 600 конски сили мощност.

 

 

Интересен факт от историята на технологиите е, че Ford GT не е първият супер автомобил в който се използва Gorilla Glass. Преди време, първи BMW внедрига бронираното стъкло на Corning при уредите на електрическият i8.

 

 

Предвид качествата на технологията, в скоро време се очаква Gorilla Glass да срещаме и в други спортни и луксозни лимузини. Дали обаче технологията обаче след време няма да стане масова както при смартфоните ни, предстои да разберем. 

 

Вижте още: Топ 3 яки Безплатни игри с коли за Android