Кафето е предпочитания начин за ободряващ старт на деня за милиони хора, които обичат да се събуждат с топлата напитка. Вероятно не сте замисляли, но всеки  ден се изпитват стотици милиони чаши с кафе по цял свят. Въпреки високото търсене, обаче за доста потребители става все по-трудно да останат конкурентни. Основната причина е, че цената на кафето намалява и през последните няколко години е станала три пъти по-евтина, което редуцира значително възможностите им за печалба.

 

Kолумбия е най-големият износител на любимата на толкова много хора напитка в цял свят. Инвеститор с името Крофорд Хокинс предлага интересно решение на този проблем. Всъщност той финансира разработката на мобилно приложение с името "Propina", което е испанската дума за даване на бакшиш. Основната цел на този софтуер е да позволи на любителите на кафето да изпращат дарения до производителите на кафе в страната директно от своите мобилни устройства, съобщава Reuters.

 

 

Плановете предвиждат до броени дни да стартира разпространението на приложението до потребителите, което ще стане на няколко етапа. Местните магазини за кафе в страната ще бъдат оборудвани с таблети iPad, от които посетителите ще могат директно да финансират производителите на отделните сортове кафе. Успоредно с това Propina ще позволи на всеки любител на напитката да стане съпричастен и подпомогне упоритата им работа от смартфоните със сума, която желае.

 

Oще от Digital: Кои сортове кафе имат най-силен ефект