Ако преди години играехме компютърните игри в мрежа единственот в компютърни клубове, където между машините имаш LAN кабели, днес нещата стоят по коренно различен начин. Всички мултиплейър игри са онлайн, като редица компании залагат на облачният стрийминг. Основните играчи към момента са Google, NVIDIA и Microsoft. В последно време обаче има перспектива в този сегмент да се появи още едно голямо име и то е на компания която като цяло е лидер в пазара с облачни услуги. Това са небезизвестните Amazon, които по-голямата част от потребителите свързват с оналйн платформата им за пазаруване. Реално обаче компаният се развива всестранно и секторите в които има разработки са много и разнообразни. 

 

 

Една от тези разработка се казва Project Tempo и тепърва за нея ще се говори много. Тя наподобява много начина на работа на Google Stadia, при която целият ресурс е изцяло облачен. Нещо, което не е така при основни конкуренти като xCloud на Microsoft и GeForce на NVIDIA. При новата услуга на Amazon няма да има хардуер или физическо изтегляне на съдържание върху вече съществуващ такъв. Така няма да се товари излишно паметта на компютъра ви и няма да се губи време за сваляне на съдържание. За да играете ще имате нужда единствено от добра интернет връзка и Amazon Web Services (AWS).

 

Освен самата облачна услуга, Amazon ще се концентрира и върху създаването и доработването на геймърско съдържание. Ще ви припомним, че компанията вече има Amazon Game Studios, от което през 2012 година излезе Air Patriots. Също така в съдружие Athlon Games пък през 2019 година бе представена и безплатна MMO игра Lord of the Rings.

 

 

По време на TwitchCon през 2016 година, Amazon споменаха за планове да създадат две нови игри, които също очакваме да се появят официално през месец Май тази година. Едната е Crucible, която предатавлява шутър от трето лице, а другата носи името New World и е MMO в което действието се развива в САЩ през XVII век.

 

Подобно на услуги като Echo и Prime на Amazon, тук целта е потребителите да се насърчават да използват цялостно услугите на екосистемата на Amazon. По проучвания на Techspot, до 2025г. се очаква гейминг индустрията да да има приходи от 300 милиарда долара, като голяма част от тях ще бъдат именно на Amazon

 

Прочетете още статията: Полезни съвети за безплатните приложения за видео чат – Zoom, Skype, FaceTime