Новото поколение на мобилния процесор от висок клас на Qualcomm скоро ще започне масово производство. Snapdragon 855 е планиран за четвърото тримесечие на тази година, съобщава AndroidHeadlines.

 

Процесорът ще се произвежда по 7nm технология и работата по него върви в график. По-рано този месец Qualcomm обяви, че чипът вече е във фаза на проби с OEM партньорите, които са получили тестови бройки, за да разработват новите си устройства с него.

 

Междувременно, TSMC очаква, че поръчките на 7nm процесори през 2019 г. ще осигурят 20% от приходите на компанията за годината. Това също е според предварителните очаквания. Освен Qualcomm, Apple и AMD също са отправили заявки за 7nm чипове, които да се произвеждат в заводите на TSMC.

 

За сега Qualcomm не дава много подробности за новия си модел. Дори името Snapdragon 855 не е официално. Според слухове, компанията може да избере име като Snapdragon 8150 или Snapdragon 865. Чипът ще поддържа 5G и ще има вграден модем X50 за новото поколение мобилни мрежи.

 

Още от Digital: Qualcomm Snapdragon 855 ще е 7-нанометров процесор с поддръжка за 5G и дълъг живот на батерията