Apple изпитват проблеми с производството на хардуерните компоненти за iPhone 8. Toва ще наложи промяна в стратегията на компанията, която традиционно представя новия си смартфон през септември и стартира продажбите му до края на същия месец. Според данните на 9to5mac масовото производство на юбилейния iPhone няма да започне преди октомври, което означава забавяне от поне месец, спрямо досегашния бизнес модел на Apple. Eдна от причините за ситуацията е новия OLED дисплей, с който ще работи iPhone 8.

 

В същото време Apple ще използват и нов 3D Touch модул, както и предна камера с добавена реалност в устройството. Компанията се нуждае от повече време да произведе достатъчен брой от тези компоненти, за да отговори на високото търсене към iPhone 8. Всички тези подобрения ще допринесат за забавянето на премиерата на дългоочаквания смартфон. В крайна сметка това означава, че потребителите ще трябва да изчакат малко повече, за да могат да се сдобият с iPhone 8. 

 

Според данните на анализаторите повечето от тях ще изчакат премиерата на смартфона въпреки забавянето и няма да се ориентират към друг модел. Ситуацията е доказателство, че Apple са изправени пред много по-сериозна конкуренция на водещите производители с Аndroid през 2017г., което също допринася за недостига на компоненти. Има голяма вероятност компанията да представи няколко различни версии на iPhone, като само една от тях има OLED дисплей и ще дебютира на по-късен етап на пазара.

 

Вижте как смартфоните с OLED дисплеи ще са по-популярни от тези с LCD панели до 2019г.