Huawei се превърнаха в първият голям производител в мобилната индустрия, който представи смартфон, оборудван с тройна задна камера. Тази характеристика превръща Huawei P20 Pro в перфектния избор за любителите на фотографията, които ще могат да се забавляват по разнообразни начини с неговите 68-мегапикселови обективи. Oчаква се също компанията да заложи на подобна концепция и с бъдещите си смартфони от високия клас. Последните данни на Digitimes разкриват, че и другите водещи имена в Anroid екосистемата също проявяват интерес към тази идея.

 

 

Списъкът с желаещи да представят подобни устройства  включва Lеnovo, Asus, Sony, HTC, Xiaomi и Oppo Компаниите следят как се продава Huawei P20 Pro и дали ще се превърне в хит сред потребителите. Ако това стане можем да сме сигурни, че още до края на годината ще видим още смартфони с Android и тройни задни камери на пазара. Аpple също са заинтригувани от идеята и ще проведат тестове с ново поколение обективи за iPhone. По всичко личи, че възможностите за фотография ще се превърнат в следващия източник на конкуренция в индустрията.

 

 

Доставчиците на камера модули като Largan Precision потвърдиха за увеличение в поръчките за подобни компоненти от големите производители. Прогнозите са ситуацията да се задълбочи и до края на годината интереса към тройните камери да продължи да е изключително висок. В крайна сметка тези процеси ще доведат до навлизането на по-голям брой устройства с тройни камери, а конкуренцията между водещите брандове ще допринесе за намаляване на цената им. Времето ще покаже коя компания ще представи следващия смартфон с три камери и Android на пазара.

 

Още от Digital: Седем смартфона на българския пазар с безрамков дисплей, двойна камера и достъпна цена