Конкуренцията в глобалния пазар на лаптопи ще продължи да е изключително ожесточена и през следващите месеци. Водещите производители експериментират с различни начини, с които да привлекат вниманието на потребителите. Това е доста трудна задача, тъй като всяка иновация бързо намира място в конкурентните устройства, което усложнява опитите им да  ни предложат нещо различно. Анализатори на Digitimes твърдят, че през 2019г. ни очаква бум в продажбата на лаптопи с литиево-полимерни батерии. 

 

Според наличната информация повече от 80% от новите устройства на големите брандове ще използват технологията. За сравнение тази стойност е под 50% през настоящата година. В момента на пазара са достъпни три вида батерии а именно 18650 Li-Ion, Soft Package Li-Polymer и Prismatic. Най-голям интерес предизвикват моделите от втория тип, тъй като позволяват на производителите да произвеждат атрактивни устройства с различни дизайни, които са достатъчно тънки и леки за модерните стандарти. 

 

 

Големите доставчици на Soft-Package Li-Polymer батерии са получили повече поръчки от очакваното за 2019г. Трябва да отбележим, че тези модули не са ограничени единствено до лаптопи, тъй като се използват и от електромобилите. Много е вероятно този фактор да създаде проблеми с недостиг на компоненти за някои производители през следващата година. Специалистите от Digitimes твърдят, че настоящата ситуация ще има краткосрочен характер и ще бъде стабилизирана още преди края на 2019г.

 

Още от Digital: Каква е причината днешните лаптопи да са толкова мощни, компактни и достъпни