Като цяло във видео ревютата на Digital.bg рядко се случва да видите представяне на монитор. Това се дължи на факта, че стандартните монитори не са чак толкова интересни, повечето потребители предпочитат да си вземат Smart телевизор, който да използват и като монитор. Изключение правят геймърите, които играят на специализирани машини с доста сериозни технически параметри. В това видео ще ви покажем един специален мнонитор, но той не е геймърски, а е предназначен за работа и забавление под друга форма. Уважаеми дами и господа - Philips 222B9.

 

Първото нещо което ни прави впечатление в монитора е нестандартният му дизайн. Не толкова на корпуса му като цяло, ана стойката. Тя е мултифункционална и ви позволява регулиране в големи граници. Наклон -5 до +90 градуса, а ъгълът на сгъване е от 0 до +70 градуса. Механизмът на стойката е много здрав и стегнат. Тествайки тъчскрийн функционалността на Philips 222B9 в хоризонтално положение, при натиск по екрана, стойката не поддава и няма неприятно разклащане. Освен гъвкавата си стойка, мониторът има на разположение и VESA 100мм на 100мм закрепване към което можете да прикрепите друга къстъм стойка.

 

 

Както подсказва и наименованието 222B9 - диагоналът на дисплея е 22"или по-точно 21.5“. Ако този размер не ви е достатъчен, Philips предлагат и 24" монитор, чието име е съответно 242B9. Панелът тук е TN с Full HD резолюция и съотношение на страните 21:9. Цветовете са наситени и реалистични, като отчитаме наличието и на SmartContrast технология.

 

 

Мониторът има Anti-Glare покритие, неутрализиране на трептенето чрез Flicker-free и LowBlue която намалява вредното за очите синьо лъчение. Скоростта на опресняване е 60Hz, а времето за реакция  5мс. LCD монитор със SmoothTouch технология, която поддържа 10-точков мултитъч. Това ви позволява дори да пишете на виртуална клавиатура по десетопръстната система. По екрана освен с пръсти можете да работите и със специален стилус, който влиза в окомплектовката на монитора.

 

 

Мониторът е идеално решение за малкият и средният бизнес. Хамбургер, големи картофки и кола…да, поръчките във веригите за бързо хранене се правят на точно такива монитори. Тук ще отбележим една екстра с която не могат да се похвалят много монитори, а този може е устойчивостта на прах и вода. В характеристиките на Philips 222B9 откриваме IP54 сертификат за протекция.

 

 

Това означава, че ако взимайки поръчката си, случайно разлеете напитката върху тъчскрийна тъчскрийна, той няма да се повреди. Просто почистете и мониторът отново ще е готов за работа. Браво, Philips са помислили за вярната служба на дисплея. Ако беше и със защита от удар щеше да е страхотно, но да не прекаляваме, все пак определящ фактор при 222B9 е цената му, която не е никак висока за такъв тип устройство. В България работният монитор се предлага за средно около 530лв.

 

 

Разглеждайки Multi-connection периферията ще отбележим, че тя е изключително функционална. Тук последователно подредени можете да видите DisplayPort 1.2, DVI, цифров аудио/видео изход HDMI 1.4, аналогов VGA, 2 3.5мм аудио порта. От другата странба на стойката се намират USB 3.1 и USB Fast Charge порт чрез който можете да зареждате бързо различни външни устройства.

 

 

Това пък е специален USB порт, който служи единствено за включване на тъчскрийн функционалността на монитора. Да, при инсталирането на Philips 222B9 имайте предвид, че когато свържете HDMI кабела към компютъра си, ще използвате устройството като стандартен монитор, а за да отключите сензорната функционалност на дисплея, ще трябва да включите и този кабел. Вграденото в монитора озвучение се състои от два високоговорителя с по 2W мощност всеки.