Google работят над няколко секретни проекта, които да ги превърнат във водещ фактор в сферата на гейминга. Компанията вече експериментира с платформа, която да ни позволи да стриймваме игри в браузъра срещу месечна такса. Официалната премиера се очаква да стане факт по време на GDC 2019 събитието на 19 март. Някои анализатори дори поддържат мнението, че Google обмислят да представят и собствен геймърски хардуер. Очевидно е, че плановете на Google в сферата на игрите са доста сериозни.

 

 

Сега разбираме за поредното потвърждение на този амбициозен проект, тъй като продуцента и съоснователя на популярния геймърски франчайз Assassin's Creed, Джейд Реймънд се присъединява към Google. Tя е добре познато име в сферата на игрите с над 20 годишен опит на високо ниво в индустрията. Джейд Реймънд е работила за Ubisoft и върху други заглавия от популярни поредици като Watch Dogs и Tom Clancy’s Splinter Cell. След това става генерален мениджър на Ubisoft Toronto, предаде AndroidHeadlines.

 

 

Кариерата на Джейд Реймънд включва още позиции в Еlectronic Arts (EA), където ръководи Motive Studio и PopCap Studio портфолиото на компанията. По време на работата си в студията Visceral и Motive участва и в проекти на заглавия от франчайза Star Wars, като тя е била част от екипа мениджъри на друг мобилен хит, а именно Plants vs. Zombies. Джейд Реймънд се оттегля официално от EA през октомври 2018г. и за в бъдеще ще изпълнява ролята на вицепрезидент на геймърската дивизия на Google.

 

Още от Digital: Google Project Stream ще ни позволи да стриймваме игри директно в уеб браузъра