Глобалният продажби на сървъри се очаква да реализират двуцифрен растеж до края на настоящото тримесечие. Прогнозите за доброто представяне в този сегмент са от нов доклад на пазарни наблюдатели от Digitimes Reseach. Конкретните цифри предвиждат увеличение от 12.8% в световните доставки на сървъри за периода между юли и октомври. Въпреки това анализаторите остават скептични и очакват минимален спад в продажбите през цялата година.

 

Това е второто поредно тримесечие, в което се увеличават продажбите на сървъри, като през април-юни ръста достигна до 9%. През последните две години повечето производители на хардуер в този сегмент трябваше да се справят с необичайно големи количества непродадени продукти на пазара. Стратегията им в края на миналата година и началото на 2019г. е фокусирана изцяло около идеята "по-ефективно да бъдат усвоени наличните количества" и да бъдат превърнати в печалба.

 

 

Quanta, Inventec и Wiwynn са три от компаниите, които отчитат най-висок ръст в продажбите на сървъри през второто тримесечие. Основен принос за резултатите имат поръчки на водещите имена в индустрията като Google, HP и Dell. Въпреки, че самите доставки намаляват спрямо предходната година са достатъчни, за да са водещия източник на приходи за Quanta и Inventec. Високото търсене и намаляващите ценни на хардуера ще продължат да стимулират продажбите в пазара на сървъри.

 

Още от Digital: Очаква се бум в продажбите на сървъри през 2020г.