Водещите производители на сървъри са реализирали отново високи продажби в световен мащаб през изминалото тримесечие. Данните са генерирани от доклади за доставките на дънни платки за периода между aприл и юни 2018, които са достигнали до 3.84 млн. броя. Това представлява ръст от 9.6%, спрямо резултатите oт първите три месеца на календарната година. Прогнозите са доброто представяне в този сегмент да продължи с пълна сила до края на 2018г. 

 

Близки източници до доставчиците на компоненти твърдят, че през есента водещите производители могат да отчетат ръст от 15.5% в продажбите си. Причината е комбинацията от премиерата на нов хардуер, както и традиционно по-високата активност на потребителите през този сезон, информира Digitimes. Трите най-големи производителя в световния пазар на сървъри продължават да бъдат НР, Dell и Super Micro. Ситуацията ще се запази поне до края на годината.

 

 

Балансът на силите няма да се промени в следващите няколко месеца, за което ще допринесе и традиционно слабото първо тримесечие на 2019г. Това ще компенсира очакваната повишена активност в периода между октомври-декември. Пазарните наблюдатели също така прогнозират, че в първите месеци на следващата година може да станем свидетели на недостиг на компоненти, които ще увеличат цените и ще забавят растежа в глобалния пазар на сървъри. 

 

Още от Digital: Отчетоха 17.3% ръст в продажбите на сървъри през първото тримесечие на 2018г.