Nintendo е легендарен бранд в сферата на игрите, който често предизвиква носталгия по времената, когато бяха модерни домашните конзоли. Един от най-добрите продукти на компанията несъмнено е N64 конзолата, която е реализирала 33 млн. продажби в световен мащаб.

Премиерата на устройството е през 1996г., но и до ден днешен има специално място в сърцата на феновете на Nintendo, както и впечатляваща колекционерска стойност. Aко сте имали N64 с своето детство вероятно сте се прекарвали часове в забавление със Super Mario 64.

Това е най-популярната игра за класическата конзола, която сега отново предизвика вниманието ни. Причината е търг проведен от aукционната къща Heritage Auction, на който бе продадено уникално копие на Super Mario 64, което не е разпечатвано от оригиналната си кутия.

 

 

Припомняме ви, че Super Mario 64 е първото заглавие, което поставя култовия персонаж в 3D визуализиран свят. Неслучайно това е най-популярната игра в историята на Nintendo N64. Името на победителя в аукциона засега няма да бъде обявено публично.

Представителите на Heritage Auctions скоро проведоха аукцион с неразпечатвано копие на The Legend of Zelda, за което бе платена сума от $870 хил.

 

Още от Digital: 7 забавни начина да тествате ретро игри за Android