Qualcomm представиха два нови процесора с имената Snapdragon 7C и 8C, които са предназначени да подобрят работата на бюджетните лаптопи. Тези чипове са наследници на Qualcomm Snapdragon 8cx, който е първата 7-нанометрова архитектура оптимизирана за Windows. Предимствата на новите процесори са свързани с постоянни достъп до LTE мрежи и дългия живот на батерията. Потребителите могат да очакват цял ден с едно зареждане независимо колко активно използват лаптопите

 

Благодарение на усъвършенстваната 7-нанометрова технология Qualcomm Snapdragon 8c предлага с 30% по-висока производителност от своя предшественик Snapdragon 8cx, предаде xda-developers. Процесорът също така използва Qualcomm AI Engine с изкуствен интелект от четвърта генерация и има интегриран Snapdragon X24 LTE модем. По този начин Snapdраgon 8c ще гарантира скорости за даунлоуд от 2Gbps при Cat.20 мрежи и 316Мbps при ъплоуд с Cat 13. свързаност. Предвидена е и поддръжка за DirectX 12.

 

 

Kомпанията обещава подобрения свързани с виртуални асистенти като Alexa и Cortana които се дължат на Qualcomm Aqstic технологията. Snapdragon 7c предлага осем Kryo 468 ядра, които oсигуряват с 25% по-бърза скорост на работа от конкурентните чипове, както и два пъти по-дълъг живот на батерията. Интеграцията на Snapdragon X15 LTE модем гарантира 800bps при даунлоуд и 150Mbps при ъплоуд на данни. Новите процесори поддържат Quick Charge 4+ технологията и са оптимизирани за всички версии на Windows 10.

 

Още от Digital:  Лаптоп срещу десктоп компютър – какво да изберем