Intel проведоха видео конференция, която продължи едва 30 минути, но разкрива много детайли за бъдещите им планове през годината. Компанията също така реализира премиерата на четири нови серии процесори предназначени за образование, гейминг, бизнес и обикновените потребители. Най-голямо внимание предизвика 11-тото поколение на Core-H мобилните чипове, които обещават още по-добри геймърски лаптопи.

Технологичният гигант е уверен, че премиерата на серията ще доведе до навлизането на ултратънки устройства в този сегмент, които предлагат впечатляващ живот на батерията. Другото предимство на Intel Core H-Series освен ниската консумация на енергия и бързата скорост на работа е възможността за използване на дискретни видео карти.

На този етап разполагаме с информация за три процесора от гамата, но в следващите месеци Intel ще представят още архитектури от Core H-Series, за да привлекат вниманието на производителите. Настоящите предложения от 11-та генерация за геймърски лаптопи са Intel Core i7-11375H Special Edition, Core i7-11370H и Core i5-11300H, съобщава CNet.

 

 

Въпросните архитектури предлагат съчетание от четири ядра и 8 Threads, като консумацията на енергия варира между 28-35W. Това е осезаем ъпгрейд, в сравнение с 35-45W при процесорите от 10-та генерация на компанията. Наличието на думата "Special Edition" в Core i7-11375H е свързано с интеграцията на Turbo Boost 3.0.

Teхнологията е подходяща за увеличаване на работната честота до 5GHz, в сравнение с 4.8GHz в стандартните версии на ядрата. Гамата е базирана на 10-нанометровата SuperFin архитектура, която добавя още поддръжка за Thunderbolt 4, Intel Xe графика и PCle Gen с Resizeable BAR функционалност.  Всъщност това е функция, която позволява системата да разпределя оптималното количество видео памет за процесора, която да използва за графични операции.

По този начин се ускорява рендването на съдържанието на екрана. Подобна идея е заложена в AMD Smart Access Memory, която дебютира с Radeon RX 6000 видео картите. Intel очакват да предизвикат интереса на водещи производители на геймърски лаптопи като Asus, Acer, Lenovo, Dell, HP, MSI и др. към Core H-Series.

 

Още от Digital: ТSMC ще продължат да произвеждат процесорите Atom и Xeon за Intel