Samsung са известни с производството на хардуер за мобилни устройства, тъй като създават много от компоненти за своите смартфони. Подходящ пример е Exynos серията от процесорите, които са неизменна част от устройствата с бранда Galaxy. Наследниците на Galaxy S21 гамата отново ще бъдат представени през януари и ще предложат доста сериозни подобрения.

Корейският производител се подготвя усилено и работи над Exynos 2200 процесорите, които ще станат част от смартфоните. Това ще бъде закономерен отговор на флагманите с Android, както и на iPhone 13, чиято премиера ни очаква след броени часове. Допълнително ще разберем кои версии на Galaxy S22 ще имат Exynos 2200 чипове.

Докато очакваме това да се случи разбираме повече за новата архитектура. Резултати от бенчмарк тестове в Geekbench разкриват колко бърз ще е новия процесор за смартфони.

 

 

Данните разкриват, че прототипи на Exynos 2200 достигат до 1073 при Single-Core, както и 3389 при Multi-Core тестовете. Тези стойности са сходни с представянето, което отчита Qualcomm Snapdragon 888. Почти сигурно Samsung Exynos 2200 ще се възползва от интеграцията на Cortex-X2 ядрото, което има тактова честота от 2.59GHz.  Успоредно с това ни очакват три ядра с Cortex-A78 дизайна и четири с Cortex-A73, съобщава GizmoChina.

Голямо внимание предизвиква графичния чип, който ще използва AMD mRDNA GPU технологии. Колко бързи ще бъдат смартфоните с новия хардуер ще разберем в началото на следващата година с премиерата на Galaxy S22 серията.

 

Още от Digital: Повечeто модели Samsung Galaxy S22 ще имат Snapdragon 898 процесори, a не Exynos 2200 с АМD GPU