Вече ви информирахме за новите процесори за смартфони MediaTek Helio P23 и Helio P30. Първите устройства с тях ще са достъпни на пазара още до края на годината. Докато очакваме това да се случи компанията вече работи усилено над следващия си процесор от висок клас, който се казва Helio P30. Това ще бъде първата архитектура на MediaTek, която е базирана на усъвършенствана 12-нанометрова производствена технология, информира PhoneArena.

 

Aко всичко върви по план смартфоните с Helio P40 ще се продават на пазара в началото на следващата година. Meizu ще бъде една от първите компании, която ще представи собствено устройство с 12-нанометровия процесор. Helio P10 ще е произведен от TSMC и ще има осем ядра. Другите китайски брандове в пазара на смартфони като Oppo и Vivo също се очаква да започнат тестове с Helio P40 и да пуснат на пазара устройства с новия процесор.

 

Любопитен факт е, че Meizu не се ограничават единствено до чиповете на MediaTek, тъй като предлагат смартфони, които имат процесори на Qualcomm и Sаmsung. МеdiaTek Helio P40 се разработва като конкурент на Snapdragon 670, чиято премиера също ще е в началото на 2018г. Можем само да се надяваме, че скоро ще научим повече детайли за новия процесор на тайванския производител. По всичко личи, че конкуренцията в пазара на смартфони ще е сериозна още от първите дни на 2018г.

 

Вижте MediaTek ще намалят цените на процесорите заради нарастващата конкуренция